Laat het beest in je los in de leukste dierenparken van Frankrijk

Mocht de verveling bij je kinderen toeslaan tijdens je vakantie, bezoek dan met de hele familie één van de mooie dierenparken van Frankrijk in de buurt van jouw vakantiewoning!


artikel geschreven op 05.12.2015

  • deel dit artikel via

Marineland

In Marineland kan je veel doen: flaneer langs de vele aquariums, kijk vol adrenaline naar de show met de orka's, lach eens goed met de grappige zeeleeuwen of daag de haaien uit in een tunnel! Je kunt zelfs duiken vlakbij de haaien met een apart pak aan (vanaf 10 jaar). Ga eens kijken achter de schermen of woon een show bij, aangepast aan elk seizoen.

Het is aan te raden op voorhand eens naar de website te surfen, om te zien wat er precies plaatsvindt tijdens jouw vakantie.

meer info Côte d'Azur


La Ferme aux Crocodiles

In een serre van 8000m2 en op een buitenterrein van 4000m2 kan je tien soorten krokodillen, reuze schildpadden, slangen en tropische vogels bekijken. Alles bij elkaar vind je er meer dan 400 dieren en 600 verschillende planten.

Het voederen van de krokodillen is een waar spektakel dat één keer per week gebeurt. Meer informatie hierover vind je op de website van 'La Ferme aux Crocodiles'.

Animatie, speelplein, pique-nique tafels en snackbar; alles is voorzien voor een leuk uitje met de familie.

meer info Ardèche


Zoo de la Barben

Maak je picknick klaar en neem je kids mee naar de Zoo de la Barben. Omgeven door Zuid-Franse vegetatie, kan je hier in de zon vele wonderen der natuur aanschouwen. Olifanten, giraffen, nijlpaarden, neushoorns, leeuwen, tijgers, hier krijg je ze allemaal te zien. Dit grote park heeft daarboven nog eens enkele prachtige vergezichten, een leuke speeltuin voor de kinderen en vele picknickbanken in petto. Plezier 200% gegarandeerd!


La Réserve Africaine de Sigean

Mooie dierentuin, tussen Narbonne en Perpignan, waarbij je een gedeelte lopend kunt bezichtigen en een safari gedeelte waarbij je met de auto erdoorheen rijdt.

De dierentuin is groot: het behelst een oppervlakte van 300 hectare met en meer dan 3800 dieren zijn er thuis. De dieren hebben veel ruimte en je kunt zien dat ze goed verzorgd worden in een zo natuurlijk mogelijke omgeving.

meer info Aude


La Vallée des Tortues

La Vallée des Tortues is een dierenpark met een zoölogisch gedeelte waar je meer dan 500 schildpadden van 30 verschillende soorten kunt bewonderen op een terrein van 2,5 hectare. Ook bevindt zich er een recreatief gedeelte met een groene zone, een zone om te picknicken en een groot speelplein voor de kinderen.

Je kan er een rondleiding met gids volgen of het park zelfstandig bezoeken.

meer info Pyrénées-Orientales


La Forêt des Singes

Bezoek La Forêt des Singes, een park van 20 hectare bos, waar meer dan 150 Barbary Macaques vrij rondlopen. Observeer deze mooie apen en geniet van het dichte contact als ze popcorn uit je hand eten.

Gidsen in het park houden een oogje in het zeil en geven met plezier antwoord op al je vragen. Kijk mee hoe ze gevoederd worden en luister gefascineerd naar de uitleg van de gids.

meer info Lot


Le Parc Alexis Gruss

Het nationaal circus Cirque National Alexis Gruss treedt elke winter op in Parijs. Van mei tot september is hun standplaats de Chateau du cirque in Piolenc, ten Noorden van Avignon, in een prachtig park van 12 hectare. Hier zijn ze volop in de weer met het bedenken van nieuwe shows.

En hoe leuk is het eens te gaan piepen naar de** oefensessies van de artiesten, de stallen van de **dieren te bekijken en zien hoe ze verzorgd worden. Ook organiseren ze meerdere korte shows per dag, zoals een show van 20 minuten met clowns. Heel fijn om te doen!

meer info Vaucluse

populaire bestemmingen

Om je te helpen bij je zoektocht vind je hieronder enkele plekken die bij veel mensen in de smaak vallen.

voeg je woning toe aan onze Reli-selectie

  • je hebt een vakantiewoning
  • vrij gedurende de piekperiode
  • proper onderhouden
  • graag een extra zakcentje
  • uitgerust als tweede woning

maak gebruik van de Reli-services

  • jaarlijks contract
  • promotie, verhuur & administratie
  • ondersteuning bij ontvanst
ontdek de voordelen van Reli, maak een afspraak