Ontdek ons aanbod in de Bourgogne

un peu d’histoire

Bourgogne was 1 van de 27 regio’s van Frankrijk die tegenwoordig opgegaan is in Bourgogne-Franche-Comté. De regio heeft een zeer rijke geschiedenis gekend als koningkrijk en als hertogdom en was eeuwenlang een betekenisvol machtscentrum. Tot aan de Franse Revolutie bleef het een zelfstandige provincie rond de stad Dijon.

In 1790 verdween de regio en werd het opgedeeld in de departementen l’Yonne, Côte-d’Or en Saône-et-Loire. De belangrijkste steden uit de regio zijn Dijon, Chalon-sur-Saône, Nevers, Auxerre, Mâcon en Beaune. Zo hebben Dijon en Beaune nog vele intacte historische gebouwen die aan het rijke leven van Bourgondië herinneren. 


santé

De streek Bourgogne is wereldberoemd vanwege de bekende rode en witte wijnen die er worden geproduceerd. Je vindt er vele wijnkelders of musea waar je alles leert over de geschiedenis, de wijngaarden, de samenstelling van de grond, de ligging en het microklimaat van deze percelen.

Vooral de pinot noir, de chablis en de chardonnay zijn de bekendste. Zo wordt in Beaune in november het wereldberoemde wijnfeest gehouden met de veiling van wijnen. Naast het nippen aan een heerlijk glas wijn, kan je in de Bourgogne natuurlijk ook heerlijk tafelen.


ontdek de pracht van de Bourgogne

De Bourgogne leent zich ook bijzonder goed voor een sportieve wandel- of fietsvakantie. De paden langs de kanalen, de routes door de wijngaarden et de vele bosweggetjes tonen je de pracht van de streek. Zo strekt het staatsbos van Pontigny zich uit over 950 hectare.

Maak zeker ook eens een uitstapje naar Roche de Solutré, ten zuiden van de Mâcon, waar overblijfselen uit de prehistorie werden ontdekt. Ook de abdij van Cluny, dat de geschiedenis is ingegaan als machtigste klooster van Europa, is de moeite waard. 

Roche de Solutré

kriebelt het om te vertrekken?

Boek dan snel je vakantie in Les Charolles, gesitueerd in de Bourgogne op slechts 90 km van Lyon en op 7 uur rijden van Brussel. Les Charolles is een authentieke en knap gerenoveerde boerderij en is gesitueerd op het platteland. Door de renovaties kreeg de boerderij een moderne toets maar het huis wist toch haar charmes te bewaren.

In de mas vind je 3 ruime slaapkamers, 2 badkamers en een keuken voorzien van alle confort. Het verwarmde zwembad, het leuke terras, de barbecue en ligzetels maken het verblijf helemaal af. 

 


leven als een Bourgondiër?

Bourgondisch wordt gebruikt als een bijvoeglijk naamwoord om aan te geven dat je geniet van het leven. De uitdrukking is afgeleid van de Hertogen van Bourgondië, een zijtak van het Franse koningshuis van Valois, die omstreeks 1400 in het Noordoosten van het huidige Frankrijk een machtig rijk uitbouwde. De Hertogen stonden bekend om hun luxe en rijkdom.

woningen in de kijker

Om je te helpen bij je zoekopdracht vind je hieronder enkele vakantiewoningen in de kijker.

Inspiraties voor vakantiehuizen per departement

Je bent niet zeker waar je wil vertoeven? Selecteer hieronder een departementen ontdek of deze bij je vakantie-verlangens past.

Vakantiehuizen - Saône-et-Loire

Ontdek het rijke cultuurerfgoed omgeven door uitgestrekte wijngaarden

Meer info

Vakantiehuizen - Nièvre

Ontdek de mysterieuze bossen, de grote meren en de vredige landschappen in de Nièvre

Meer info