Ontdek ons aanbod in de Bourgogne

De Bourgogne heeft een zeer rijke geschiedenis gekend en was eeuwenlang een betekenisvol machtscentrum. Tot aan de Franse Revolutie bleef het een zelfstandige provincie rond de stad Dijon. In Dijon en Beaune vind je nog vele intacte historische gebouwen die aan het rijke leven van Bourgondië herinneren. De Hertogen stonden bekend om hun luxe en rijkdom, vandaar de uitdrukking 'Bourgondisch leven'.

De streek Bourgogne is wereldberoemd vanwege de bekende rode en witte wijnen die er worden geproduceerd. Bezoek de vele wijnkelders of musea waar je alles leert over de geschiedenis, de wijngaarden, de samenstelling van de grond, de ligging en het microklimaat van deze percelen.

Ben je een sportieve wandelaar of fietser? De paden langs de kanalen, de routes door de wijngaarden et de vele bosweggetjes tonen je de pracht van de streek. Zo strekt het staatsbos van Pontigny zich uit over 950 hectare.

  • Rijke geschiedenis
  • Bekende witte en rode wijnen
  • Dijon
  • Beaunes
  • Natuurpracht

woningen in de kijker

Om je te helpen bij je zoekopdracht vind je hieronder enkele vakantiewoningen in de kijker.

Inspiraties voor vakantiehuizen per departement

Je bent niet zeker waar je wil vertoeven? Selecteer hieronder een departementen en ontdek of dit bij je vakantiewensen past.

Vakantiehuizen - Saône-et-Loire

Ontdek het rijke cultuurerfgoed omgeven door uitgestrekte wijngaarden

Meer info