Wat te doen in de Lot: de leukste bezienswaardigheden

Een vakantie in Lot is leven als God in Frankrijk. Je vindt er alles wat het authentieke Frankrijk typeert! Kan je niet kiezen waar je in Zuid Frankrijk op vakantie gaat, dan is Lot de veilige keuze. Deze prachtige regio moet je toch minstens één keer gedaan hebben!

De prachtige wijngaarden, rivieren en weilanden vol geiten en schapen, gelegen tussen karaktervolle dorpen en mooie kastelen, brengen jou onmiddellijk in vervoering. Je vind er tevens het mooiste dorpje van Frankrijk, Saint Cirq-Lapopie, én de tweede meest populaire trekpleister van Frankrijk: Rocamadour!


 • Deel dit artikel via
ontdek onze vakantiehuizen in de Lot
 • Saint-Cirq-Lapopie
 • Rocamadour
 • Figeac
 • Gouffre de Padirac

in de pittoreske straatjes van Saint-Cirq-Lapopie

Dit schilderachtige dorpje werd eervol vermeld in de lijst 'Les Plus Beaux Villages' van Frankrijk en werd in 2012 door de Fransen uitgekozen als favoriete dorpje in Frankrijk. Dat deze village een juweeltje is staat als een paal boven water. 

Saint-Cirq-Lapopie

Ondanks haar woelige verleden - als onder andere uitvalbasis in de Honderdjarige oorlog - en haar verval in in de eerste helft van de 20e eeuw is dit een dorp dat leeft en maar al te graag haar mooie straatjes, lieflijke huizen en imposante bezienswaardigheden in de kijker zet!

Zeker bekijken: de kerk en de burcht van Saint-Cirq-Lapopie!

Meer info Vaucluse

Vakantiehuis Lapopie

Midi-Pyrénées, Lot


Rocamadour's pelgrim- of avonturentocht

Nog zo'n parel in de Lot: Rocamadour. Dit gezellig bedevaartsoord is niet voor niets één van de meest bezochte sites van Frankrijk. Het duikt plots op en overweldigt menig bezoeker met zijn schoonheid. 

Temidden van de zeven heiligdommen van deze stad waan je je onmiddelijk in de middeleeuwen. Het is er niet enkel voor de volwassenen leerrijk, maar ook voor jongere kinderen! Van op de top van het stadje heb je een prachtig zicht over het Regionaal Natuurpark van de Causses du Quercy. Een waar avontuur!

Rocamadour (stad)

Rocamadour is één van de mooiste plekjes in Frankrijk en een topper voor cultuurfanaten. Het is na Lourdes ook de meest bezochte bedevaartplaats.

Op een rots midden in de Causse de Gramat vind je niet alleen dit gezellige stadje, maar ook een authentieke burcht. Tussen deze twee trekpleisters ligt een avontuurlijk pad (er is ook een lift voor wie minder goed te been is) dat je langs leuke plekjes en 7 heiligdommen leidt.

Rocamadour is natuurlijk ook bekend om zijn gelijknamig geitenkaasje. Je leest er hier meer over.

Meer info Lot

Vakantiehuis Truffiere

Midi-Pyrénées, Lot

Vakantiehuis Le Noyer

Midi-Pyrénées, Lot

Vakantiehuis Les Arondes

Midi-Pyrénées, Lot


nog meer geschiedenis?

Cahors en Figéac zijn beiden bekend om hun wijngaarden en lekkere keuken. Ze mogen daarbovenop het label « Stad van de Kunst en Geschiedenis » dragen.

Als je na al deze Middeleeuwse pracht nog zin hebt om het rijke verleden van de regio te verkennen, kan je de verdedigingspoorten in Gourdon of de Zuid Franse kastelen bezoeken (bijvoorbeeld Castelnau). Wil je nog verder terug in de tijd? Bezoek dan één van haar grotten!

Figéac

de grot(ten) van de Lot

Dankzij de rijke kalkgrond is Lot een dankbare plaats voor grotten. Lot staat dan ook bekend om haar vele Franse grotten met primitieve kunstLe Gouffre de Padirac is één van de spectaculairste grotten in Zuid-Frankrijk, en bestaat uit een ondergronds gangennetwerk dat meer dan een miljoen jaar geleden werd gevormd.

Grotte du Pech-Merle is ook zo'n opzienbarende grot. Hier vind je nog sporen van mensen van 20.000 tot 40.000 jaar geleden! Menselijke overblijfselen, waaronder rotsschilderingen, vind je ook in les Grottes de Cougnac. De druipsteenformaties in de grotten van Lacave zijn dan weer een streling voor het oog!

Gouffre de Padirac

In de Lot vind je Les Gouffres de Padirac, een overweldigende grot waar een rivier door stroomt. Het bezoek aan dit natuurfenomeen op zich, is minstens al even spectaculair te noemen.

Zo betreed je de grot via een trap of een lift die afdaalt in een gat in de grond van 75 meter diep en met een doorsnede van 40 meter. Daarna vaar je met gondels de rivier af die door de grot stroomt, tot je bij de prachtige zalen aankomt.

Het is geweten dat de grot in de 3e eeuw bestond en bewoond was in de 15e en 16e eeuw.

Meer info Lot

Vakantiehuis Truffiere

Midi-Pyrénées, Lot

Vakantiehuis Le Noyer

Midi-Pyrénées, Lot

Vakantiehuis Les Arondes

Midi-Pyrénées, Lot

Vakantiehuis La Bave

Midi-Pyrénées, Lot

Vakantiehuis Mas des Cigales

Midi-Pyrénées, Lot


La Forêt des Singes

Bezoek La Forêt des Singes, een park van 20 hectare bos, waar meer dan 150 Barbary Macaques vrij rondlopen. Observeer deze mooie apen en geniet van het dichte contact als ze popcorn uit je hand eten.

Gidsen in het park houden een oogje in het zeil en geven met plezier antwoord op al je vragen. Kijk mee hoe ze gevoederd worden en luister gefascineerd naar de uitleg van de gids.

Meer info Lot

Vakantiehuis Les Arondes

Midi-Pyrénées, Lot

Vakantiehuis Truffiere

Midi-Pyrénées, Lot

Vakantiehuis Le Noyer

Midi-Pyrénées, Lot


De vakantiehuizen in de Lot die wij voor jou selecteerden, liggen verspreid over dit wondermooie Zuid-Franse departement. Neem snel een kijkje!

populaire bestemmingen

Om je te helpen bij je zoektocht vind je hieronder enkele plekken die bij veel mensen in de smaak vallen.

Voeg je woning toe aan onze Reli-selectie

 • je hebt een vakantiewoning
 • vrij gedurende de piekperiode
 • proper onderhouden
 • graag een extra zakcentje
 • uitgerust als tweede woning

Maak gebruik van onze diensten

 • jaarlijks contract
 • promo & administratie
 • ondersteuning & advies
Ontdek de voordelen van Reli, maak een afspraak