natuurlijke highlights in de Var

Aan wondermooie natuurfenomenen geen gebrek in de Var! Turkooise pracht, indrukwekkende massieven, en de heerlijke geur van bloemen, dat zijn de troeven die de Var voor jou in petto heeft. De actieve en nieuwsgierige sport- en natuurliefhebbers zullen tussen al deze natuurpracht zeker hun gading vinden!


artikel geschreven op 15.12.2015

  • deel dit artikel via
ontdek onze vakantiehuizen in de Var

Gorges du Verdon

De Gorges du Verdon, niet echt een ‘verborgen’ verleider voor de meesten onder jullie. Deze Europese Grand Canyon is een 25 km lange insnijding in het kalksteenplateau die op sommige punten tot 700 duizelingwekkende meters diep is. Op de grond is de kloof tussen de acht en negentig meter breed en alleen te voet, per kajak, of met het raft te verkennen. Sportievelingen kunnen zich hier helemaal overgeven. En ook wandelaars, die vanaf het panoramische uitkijkpunt Point Sublime een GR-route kunnen bewandelen, zullen zich een uitstap naar de Gorges du Verdon niet beklagen.

meer info VarBormes-les-Mimosas

Aan de voet van het Massif des Maures ligt het bloemendorpje Bormes-les-Mimosas. Dit oude dorp ligt op een heuveltop en geeft de indruk daardoor heerser te zijn over de zee. Het plaatsje is beroemd om zijn mimosa en prachtige vergezichten. Er zijn schitterende wandelingen te doen en ook heel wat leuke winkeltjes en ateliers te ontdekken. Onder andere door haar bijzonder charmante en bloemrijke steegjes kreeg zij niet voor niets in 2003 een gouden medaille van de Entente Florale.

meer info Var


Le Lac de Sainte-Croix

Het meer van Sainte-Croix is het op één na grootste stuwmeer van Frankrijk, dat bestaat sinds 1973. De prachtige turquoise kleur van het meer spreekt tot eenieders verbeelding. Je kan er niet alleen uitblazen op de talrijke kleine strandjes, ook staan hier vele watersportactiviteiten op het programma. Zo kan je er surfen en kajakken, of waterfietsen, zeilboten of elektrische bootjes huren bij Le Petit Port.

meer info Var


Reli selecteerde voor jou zorgvuldig enkele mooie vakantiewoningen dichtbij al dit indrukwekkende natuurgeweld en bloemenpracht. Neem vlug een kijkje binnen ons aanbod en laat je verleiden door de Var!

populaire bestemmingen

Om je te helpen bij je zoektocht vind je hieronder enkele plekken die bij veel mensen in de smaak vallen.

voeg je woning toe aan onze Reli-selectie

  • je hebt een vakantiewoning
  • vrij gedurende de piekperiode
  • proper onderhouden
  • graag een extra zakcentje
  • uitgerust als tweede woning

maak gebruik van de Reli-services

  • jaarlijks contract
  • promotie, verhuur & administratie
  • ondersteuning bij ontvanst
ontdek de voordelen van Reli, maak een afspraak