Cassis, heerlijk vertoeven in mini-Marseille!

Auteur Hanne Luyten spendeerde deze zomer - samen met haar man en hun drie kinderen - een heerlijke twee weken in Belgentier, in de Provence. Naast zwemmen, barbecueën en genieten van de rust bij hun villa, trokken ze er ook op uit. 

Hanne vertelt je in enkele blogposts haar top 3 must-do tripjes! In dit artikel heeft ze het over de laatste uitstap van haar vakantie in La Douce France: het havenstadje Cassis.

Ze schreef ook twee artikeltjes met tips voor Ile de Porquerolles en voor Hyères.


  • Deel dit artikel via
Ontdek vakantiehuis Villa Belgentier, waar Hanne met haar gezin logeerde.

Wat een verrassing, dat kleine Cassis dat zo goed verborgen zit tussen het grotere Marseille en Le Ciotat. Het was de laatste uitstap van onze fantastische vakantie, maar we saved the best for last

Cassis staat bekend om haar calanques, dat zijn kleine baaitjes die uitgesneden zijn in bergmassief. De combinatie van het het heldere, azuurblauwe water en het grijze van de hoge rotsflanken was geweldig mooi om te zien. 


Wij bewonderden een drietal calanques vanuit het toeristisch treintje dat we namen. Toegegeven: zo’n treintje is niet off the beaten track gaan, het is zelfs weinig origineel te noemen. Maar het is wél heel fijn voor de kinderen, en wij pikten tegelijk wat historische informatie mee. Win-win parent hack! 


Als je alle calanques tussen Marseille en Cassis wil bezoeken, boek dan een uitstapje met een boot of een catamaran. Dat kan je rechtstreeks aan de haven van Cassis zelf doen, maar dan moet je wel even aanschuiven.

Opgepast: het leek ons erg druk op die boten, maar als je dat niet erg vindt, is het allicht de perfecte manier om meer mooie calanques te zien. 


Verder is de kleine haven echt heel charmant. Hier deed Cassis me meteen denken aan Marseille-in-het-klein. We lunchten er bij restaurant Portofino, dat een héél beperkte kaart had, maar wel super verse visgerechten serveerde. En heerlijke pasta voor de kindjes. 

Meer lezen over Hannes belevenissen in La Douce France? Klik door naar het artikel Hanne Luyten & la vie en rose/é.