Hanne Luyten & la vie en rose/é!

Toen schrijfster Hanne Luyten, die je misschien kent van haar boeken ‘#nietaankindengezinverklappen’, 'Het huis met de gele deur’ of ‘#onsmoeder’, via een aantal goede referenties op de Instagrampagina van Reli terechtkwam, kon ze de lavendel al bijna ruiken en de rosé al bijna proeven. Het gevolg? Hanne boekte een gezinsvakantie in Belgentier, in het hart van de Provence. Hanne vertelt in deze blog waarom haar vakantie in Zuid- Frankrijk zo heerlijk was. 

Hanne schreef ook blogposts met haar top 3 must-do tripjes! Ontdek haar tips voor Ile de Porquerollesvoor Hyères en voor havenstad Cassis.


  • Deel dit artikel via
Ontdek Villa Belgentier

Het was een erg koude decemberdag, toen ik vol enthousiasme met een iPad in de hand op mijn man afstormde met de mededeling: “hier gaan we onze zomervakantie doorbrengen!”.

Mijn echtgenoot had niet veel overtuiging nodig toen ik de foto’s van ‘onze’ Villa Belgentier toonde.

Hij zag een prachtig zwembad, een barbecue en een fenomenaal uitzicht op beboste bergen. Ongeveer tien minuutjes later was onze vakantie geboekt. En toen kon het aftellen beginnen! 


Zeven (lange!) maanden later kunnen we terugkijken op een ongelooflijk fijne vakantie. Zuid- Frankrijk gaf ons alweer alles waar we op gehoopt hadden, en dan nog veel meer.

Wat de hoogtepunten waren van onze tijd in de Provence? Dat vroeg ik aan mijn vakantie- hoofdrolspelers: onze drie kinderen. 

Onze oudste dochter is tien jaar en zij is een echte waterrat. Ik dacht dat ze dus het grote zwembad zou opnoemen, maar ze zei: “dat er hier zoveel vlindertjes zitten!” En ik moet haar gelijk geven, nog nooit zagen we zoveel verschillende vlinders op een plek. Ik vermoed dat de prachtige tuin van Villa Belgentier vol bloesemende lavendel daar voor iets tussen zit. 


Toen ik aan onze zoon van bijna acht vroeg wat zijn lievelingsding was in Frankrijk, zei hij... wandelen! Of het nu beneden aan de berg, het vuilnis wegbrengen was, of een wandelingetje door het dorp, hij stond telkens enthousiast klaar om mee de omgeving te gaan verkennen.

Ingesmeerd? Check. Pet op? Check. Let’s go!

Onze bezoeken aan Cassis, Toulon, Hyères, Belgentier en Ile de Porquerolles waren zijn absolute hoogtepunten. (En de waterijsjes achteraf ook! ;-)) 


De jongste telg van ons gezin is vijfenhalf jaar, en kan nog niet zwemmen. Toen ik haar vroeg wat ze het liefste deed “in ons Frans huisje”, zei ze heel snel: “zwemmen en spelen zonder dat ik verdrink!”.

Na eventjes begreep ik wat onze dochter bedoelde: aan het zwembad van onze villa was een lang plat stuk vooraan. Daar kon onze dochter dus vrolijk met emmers en gieters spelen, met haar voetjes veilig op de verlaagde bodem. 


En tot slot... wat mijn hoogtepunten in Zuid-Frankrijk waren? Dat glas rosé (of twee), die tsjirpende cicaden, een heerlijke plons, dagen zonder horloges, zonder moeten en met veel mogen. Maar vooral: veertien dagen met eindeloos veel tijd voor mijn gezin, daar in die prachtige Provence.