Ile de Porquerolles, een gouden eiland in een zee van azuurblauw

Auteur Hanne Luyten spendeerde deze zomer - samen met haar man en hun drie kinderen - een heerlijke twee weken in Belgentier, in de Provence. Naast zwemmen, barbecueën en genieten van de rust bij hun villa, trokken ze er ook op uit. 

Hanne vertelt je in enkele blogposts haar top 3 must-do tripjes! In dit artikel heeft ze het over één van de gouden eilanden: Porquerolles

Ze schreef ook artikels over Hyères en over havenstad Cassis.


  • Deel dit artikel via
Ontdek Villa Belgentier waar Hanne en haar gezin logeerden.

De Iles de Hyères is een eilandengroep die bestaat uit drie eilanden: Porquerolles, Ile du Levant en Port-Cros, en ze worden ook wel eens de gouden eilanden genoemd. Dat klonk zodanig veelbelovend dat we met ons vijfjes de overzetboot namen op het schiereiland Giens, en van daaruit naar Porquerolles trokken. 

De overzeese trip duurt ongeveer twintig minuutjes, en tickets koop je gewoon aan de vertrekplaats. Voor vijf personen betaalden we ongeveer 110 euro, dus goedkoop is het zeker en vast niet. 


Onze plannen op het autovrije Porquerolles? Fietsen huren, om zo het eiland te verkennen! Helaas kwamen we veel te laat toe in de haven van Porquerolles en waren de meeste fietsverhuurkantoren al uitverkocht. Ga dus vroeger dan 11u, dan heb je meer kans om voor iedereen een gepaste fiets te vinden. 

Met de fietsen die we wél nog konden huren, trokken we naar Plage d’Argent. Een gezellig strandje met prachtig helder zeewater. Wij vonden het er te druk dus we bleven er niet zitten. Onze volgende stop zou de mooie vuurtoren van Porquerolles worden, maar... een van onze kinderen durfde niet verder fietsen. 


De off road zandwegen, het feit dat de fiets nog een tikkeltje te groot was, en de remmen dus niet goed bereikbaar waren voor kleine handjes, maakten het te eng.

We brachten de fietsen dan maar terug naar het verhuurkantoor en gingen iets ontspannender doen: ijsjes eten in de kleine haven! Minstens even leuk als fietsen. ;-) 


Zou ik Porquerolles aanraden als uitstap? Zeker, anders stond het mooie eiland niet in deze blog getipt. Maar ik zou aanraden om het slimmer aan te pakken dan dat wij deden. ;-) Dus vroeger op de dag gaan, dan heb je een minder drukke overzetboot, meer keuze bij de fietsverhuur en hopelijk in het algemeen een minder druk eiland.

Want dat moet ik wel zeggen, Porquerolles was écht druk. Ik denk dat heel veel mensen de pracht van de gouden eilanden met eigen ogen willen zien. En ze hebben gelijk! 

Meer lezen over Hannes belevenissen in La Douce France? Klik door naar het artikel Hanne Luyten & la vie en rose/é.