Wat te doen in de Limousin: de leukste bezienswaardigheden

Vrije natuur met uitgestrekte graslanden, kabbelende riviertjes, donkerblauwe meren en woeste wouden, in de Limousin komt alle pracht en praal van de natuur samen.

Ook natuurparken, trekpleisters en schattige dorpjes te over in dit deeltje Zuid-Frankrijk al komt rust hier op de eerste plaats.

 Limousin is dus de regio bij uitstek om op een ontspannen manier te herbronnen. 


  • deel dit artikel via
ontdek onze vakantiehuizen in de Limousin

grandioze kastelen

De omgeving van de Limousin barst van de magnifieke kastelen die, als je goed luistert, elk hun eigen geschiedenis vertellen. Zo is het kasteel van Villemonteix een parel waar je zeker eens op visite moet gaan. Omgeven door een fraai groen landschap torent dit kasteel uit boven het dorp Saint-Pardoux-les-Cards. Binnenin vind je een prachtige collectie wandtapijten, schilderijen en porselein.

Ook kasteel van Châlus-Chabrol is zo'n mooi oud kasteel. Volgens sommige bronnen zou uit dit kasteel de pijl vertrokken zijn die in de 12e eeuw de koning van Engeland dodelijk trof.

Laten we ook nog even de kastelen van, CrozantBoussacBonneval en Turenne meegeven. 

wonderlijk natuurschoon

Even alles loslaten kan ook in de Limousin. Aan één van haar vele meren kan je rustig pootje baden of heerlijk picknicken. Ten noorden van het Regionaal Natuurpark van Millevaches ligt Vassivière, een meer waar je ook met een bootje kunt op varen. De groene omkadering maken van dit plaatsje een idyllisch walhalla voor de fervente natuurfanaat.

Naast meren ook wouden om in te verdwalen. Chabrières is een natuurlijk hoogstandje waar je gerust uren kunt vertoeven. Fauna en flora, maar ook rotsenformaties en uitgehouwen rotsen. Het is dan ok niet verwonderlijk dat deze wouden voer zijn voor verhalenvertellers. In dit natuurgebied vind je trouwens ook een wolvenpark, 'Les loups de Chabrières'. In dit park kan je met je eigen ogen troepen wolven aanschouwen. 

een hapje en een drankje

Wanneer je in Limousin vertoeft, doe jij je tegoed aan al haar heerlijke specialiteiten. Zeer bekend is het vlees van de Limousinkoe. Deze koe heeft een acajourode vachte en is geronnomeerd om haar kwaliteitsvlees

Een tweede Limousin-specialité is de Bréjaude, de traditionele soep uit Limousin. Je kan het een beetje vergelijken met een soort van stamppot of de Belgische hutsepot. Deze soep heeft dan ook haar naam te danken aan het fijngestampte ingrediënten. Traditioneel bestaat deze soep uit meiknollen, aardappelen en spek. Vooraleer de soep in het bord te gieten wordt het bord volgelegd met brood. Op die manier wordt de soep een heerlijke soppige substantie. Zin om te proeven?

Sta jij binnenkort ook oog in oog met een wolf? Of eet jij weldra een heerlijke Bréjaude? Boek dan nu jouw favoriete Reli vakantiehuis in de Limousin!

populaire bestemmingen

Om je te helpen bij je zoektocht vind je hieronder enkele plekken die bij veel mensen in de smaak vallen.

voeg je woning toe aan onze Reli-selectie

  • je hebt een vakantiewoning
  • vrij gedurende de piekperiode
  • proper onderhouden
  • graag een extra zakcentje
  • uitgerust als tweede woning

maak gebruik van de Reli-services

  • jaarlijks contract
  • promotie, verhuur & administratie
  • ondersteuning bij ontvanst
ontdek de voordelen van Reli, maak een afspraak