Wat te doen aan de Côte d'Azur: de mooiste bezienswaardigheden

Het Franse alternatief voor de Italiaanse rivièra heet de Côte d'Azur. Strikt genomen is het géén regio, wel een toeristische naam voor de prachtige kustlijn van de Middellandse Zee. Officiëel maakt deze kust deel uit van de departementen VarBouches-du-Rhöne en Alpes-Maritimes in de regio Provence, maar we gaan niet moeilijk doen. Er is namelijk een reden waarom we over deze kust spreken.


  • Deel dit artikel via
ontdek onze vakantiehuizen aan de Côte d'Azur

kuieren aan de kust

De Côte d'Azur claimt namelijk het beste van deze regio's en werd zo dé merknaam voor de notoir fantastische vakanties die men er beleeft.

Ook haar zeer aangename mediterrane klimaat zorgt hier ongetwijfeld voor. De prachtige zand- en keistranden, de gezellige pittoreske dorpjes en havenstadjes, de levendige steden, de natuurpracht en de rijkdom aan cultuur, en de Zuid-Franse tradities maken van een vakantie aan de Côte d'Azur een feest voor jong en oud!


Saint-Tropez

Saint-Tropez is ongetwijfeld koning van de kust. De sfeervolle badplaats is bekend dankzij Brigitte Bardot en de films van Louis de Funès. Je kunt er de mondaine sfeer gaan opsnuiven in de haven met luxe jachten en van sfeervolle winkelstraatjes, van gezellige terrasjes en het bruisende nachtleven. Dezelfde ervaringen doe je op in het kleine broertje van Saint-Tropez, Sainte-Maxime. Hier is het in de zomer heerlijk flaneren op de kleurrijke boulevard waar er elke avond braderie is.

Meer info Côte d'Azur

Vakantiehuis Bellemuy

Provence, Côte d'Azur

Vakantiehuis Nartelle

Provence, Côte d'Azur

Vakantiehuis Les Hautes Terres

Provence, Côte d'Azur

Nieuw

Vakantiehuis La Vie Pure

Provence, Côte d'Azur

Vakantiehuis Villa Souvenance

Provence, Côte d'Azur

Vakantiehuis Le Martin Chasseur

Provence, Côte d'Azur

Vakantiehuis Oustolian

Provence, Côte d'Azur

Vakantiehuis Hilda

Provence, Côte d'Azur

Nieuw

Vakantiehuis Villa de Bouillonnet

Provence, Côte d'Azur

Vakantiehuis Le Silence des Anges

Provence, Côte d'Azur

Vakantiehuis Grimaldo

Provence, Côte d'Azur

Nieuw

Vakantiehuis Pampelonne

Provence, Côte d'Azur


Nice

Nice bruist altijd van het leven. De moderne winkelboulevards staan in scherp contrast met het honderden jaren oude centrum. Het stadje heeft dus allés mee om zowel de cultuurminnaar als shopliefhebbers in de watten te leggen. 

Jaarlijks zakken beroemdheden af naar de stad Cannes om op het filmfestival te pronken. Treed in hun voetsporen en ontdek in deze stad en in Monaco, die beiden stralen van luxe: prachtige oude gebouwen, een schitterende boulevard, protserige jachten in de haven, exclusieve wagens, casino's, kleurrijke botanische tuinen en luxueuze winkels.

Als je in Toulon bent, bezoek dan zeker het sfeervolle plein Place Puget met prachtig fontein. Voor een adembenemend uitzicht over de stad, is een tochtje met de kabelbaan naar Mont Faron een tip die wij jou kunnen meegeven. 

Bloemenmarkt Nice

Calanques

baden in Provençaalse charme

Hou je meer van kleinere en gezelligere plekjes waar je in alle rust kunt ontspannen op het strand maar ook terrasjes kunt aandoen en kunt rondslenteren?

Het vissershaventje Cassis zal je dan waarschijnlijk bekoren. Het is absoluut een bezoekje waard als je houdt van gezellige winkelstraatjes, een aangenaam strand om te zonnen of een boottochtje naar de spectaculaire Calanques

Het kleine Venetië van Frankrijk, Port Grimaud, mag je ook niet vergeten! 

Of neem een veerboot naar de eilanden, Iles des Lerins, geniet van het adembenemende uitzicht op de top van het dorpje Eze of ontdek één van de vele pittoreske dorpjes zoals Grimaud, Fayence en Bormes les Mimosas.


een vleugje cultuur of een gezonde dosis sport?

Menton en Roquebrune staan bekend voor hun mooie en propere strand en, jawel, voor hun citroenen. Elk voorjaar wordt hier een groot feest gehouden ter ere van deze citroenen. En zo is er altijd een reden voor een volksfeest!

Of breng een bezoekje aan het strandhuis van Le Corbusier en het museum van Jean Cocteau, hier kan je je ook cultureel verrijken!

Heb je sportieve behoeftes die moeten worden ingevuld? Misschien zie jij een mountainbiketocht in het Massief van Estérel in Saint-Raphaël wel zitten!  Of maak een lange wandeling langs het strand en de zee van Port Fréjus naar Saint-Raphael

En wie houdt van watersporten voor de hele familie, kan terecht in Le Lavandou. Vanuit het haventje kan je een boot nemen naar de eilanden Iles de Hyères en Iles d’Or. De eilanden zijn ideaal voor fraaie wandelingen en leuke excursies. Perfect voor een familievakantie, waar ook een waterpretpark is. 

Je ziet het, de Côte d’Azur is dé ideale plek om te genieten van zon, zee en strand. Vanuit je Reli vakantiewoning ben je zo op de mooiste plekje van de Côte d’Azur! 

populaire bestemmingen

Om je te helpen bij je zoektocht vind je hieronder enkele plekken die bij veel mensen in de smaak vallen.

Voeg je woning toe aan onze Reli-selectie

  • je hebt een vakantiewoning
  • vrij gedurende de piekperiode
  • proper onderhouden
  • graag een extra zakcentje
  • uitgerust als tweede woning

Maak gebruik van onze diensten

  • jaarlijks contract
  • promo & administratie
  • ondersteuning & advies
Ontdek de voordelen van Reli, maak een afspraak