Een vakantiehuis huren in Coronatijd

Om de veiligheid van onze huurders maximaal te kunnen garanderen, vragen wij (net als vorig jaar) een aantal extra maatregelen in acht te nemen. Zo vragen we dat iedereen zijn eigen hoofdkussen meeneemt naar het vakantiehuis én dat je via de coronapass kunt aantonen dat je covid-vrij bent.

 


  • Deel dit artikel via
Boek nu je vakantiehuis!

Hygiëne & ontvangst


Reli vraagt dit jaar (net zoals vorig jaar) aan alle klanten om hun eigen hoofdkussen mee te nemen. Het is voor onze poetsploegen ter plaatse onmogelijk om telkens alle hoofdkussens te wassen.

De poetsploegen hebben richtlijnen gekregen i.v.m. het corona proof maken van het vakantiehuis (extra verluchten, bepaalde zaken zoals deurknoppen en schakelaars desinfecteren, linnengoed op voldoende hoge temperatuur wassen, …). Het poetsen zal dit jaar wat meer tijd en aandacht vragen dan anders. Wij vragen om het aankomstuur te respecteren en niet vroeger toe te komen dan voorzien. 

Respecteer bij de ontvangst de basisregels (geen lichamelijk contact, voldoende afstand, …) en draag eventueel een mondmasker.


Coronapass verplicht


Om binnen de EU te mogen reizen, moet kunnen aantonen dat je ingeënt bent, dat je een negatieve PCR-test hebt afgelegd of dat je voldoende antistoffen hebt. Hiervoor werkt Europa met het Coronacertificaat (meer info hierover in ons artikel Corona en reizen naar Frankrijk). Zolang dit certificaat niet beschikbaar is, moet je een negatieve PCR-test voorleggen die max. 72 uur oud is.

Met het oog op het covid-vrij houden van het vakantiehuis, is het mogelijk dat de contactpersoon ter plaatse jou zal vragen om je Coronacertificaat (of negatieve PCR-test) voor te leggen. Dit om de veiligheid van alle huurders te kunnen garanderen. Wie bij aankomst niet kan bewijzen dat hij of zij covid-vrij is, kan de toegang tot het vakantiehuis ontzegd worden. Zorg dus zeker dat je hiermee in orde bent!

Reis je in Frankrijk niet onmiddellijk naar je vakantiehuis en zal je test bij aankomst daardoor ouder zijn dan 72u? Dit is geen probleem. Je mag gerust de test tonen die je voor afreis in België liet nemen en hoeft in Frankrijk geen nieuwe test te laten doen. Vergeet wel geen screenshot te nemen van je digitaal bewijs of een papieren bewijs mee te nemen, want na 72 uur verdwijnt de PCR-test uit de app.

Noch Reli, noch de eigenaar van het vakantiehuis, noch de poetshulp kan aansprakelijk gesteld worden mocht een huurder tijdens zijn verblijf in Frankrijk besmet geraken met het coronavirus.


Reizen naar Frankrijk


Zoek je algemene info over reizen naar Frankrijk en de coronamaatregelen die in Frankrijk van toepassing zijn? Wil je meer info over annuleren of over de vaccinatiecampagne?

Lees dan ons artikel Corona en reizen naar Frankrijk.