Dordogne: ontdek de sommelier in jou

Wist je dat Dordogne het op twee na grootste departement van Frankrijk is? De eeuwenoude kastelen, ongerepte natuur en uitgestrekte wijngaarden zijn maar enkele van de vele redenen om deze prachtige streek te bezoeken. Dordogne dankt zijn populariteit aan de wijngebieden van de Bergerac. Pays de Bergerac is trouwens het eerste gebied dat de titel "Vignobles & Découvertes" kreeg. Dit kwaliteitslabel werd geïntroduceerd om het wijntoerisme te promoten, maar is vooral een handige tool om je bestemming te kiezen. 

Laat je alvast verleiden door de tofste wijnproeverijen die Dordogne te bieden heeft! 


  • Deel dit artikel via
We zochten alvast de leukste vakantiehuizen in Dordogne voor jou uit!
Bergerac

Bergerac

In het hart van de Périgord Pourpre, genoemd naar de paarskleurige wijnstokken, ligt Bergerac. Dit wijngebied strekt zich uit over maar liefst 93 gemeentes en herbergt een groot assortiment wijnen. Typerend voor dit vloeiende goud is de zeer aromatische smaak.  

Een leuk wijnhuis om in deze streek te bezoeken is Château La Robertie, waar het charmante koppel Brigitte en Jean-Philippe je met veel plezier rondleidt tussen de wijnranken. Het duo soigneert hun wijngaarden met veel liefde en zorg en heeft daardoor al vele prijzen in de wacht gesleept.  In deze wijnproeverij ben je aan het juiste adres om een glaasje van hun kwaliteitswijnen te smaken.


Pécharmant

Pécharmant betekent zoveel als "charmante heuveltop", hetgeen meteen ook de ligging van dit wijndistrict prijsgeeft. Het is een relatief klein wijngebied, maar dankzij het enthousiasme van enkele jonge wijnboeren is het aan een enorme opmars bezig. De krachtige rode wijnen hebben een stevig karakter en zijn na vier tot zes jaar op hun best!  

In Château La Renaudi waar de wijn ter plaatse wordt gebotteld, kom je niet alleen meer te weten over de wijnproductie, maar kan je uiteraard ook genieten van een degustiefje. 

 

 

 

Château La Renaudie

druiven van Monbazillac

Monbazillac

In het dal van Dordogne vind je het wijngebied Monbazillac terug. De wijncultuur daar is helemaal terug van weggeweest en wint nog steeds aan belang. Zoete dessertwijnen triomferen en de witte, likeurachtige variant is de grote favoriet van onze noorderburen.

Een aanrader van formaat is Château de Monbazillac. Je kan er niet alleen het oude kasteelleven gaan opsnuiven, maar je ook laten onderdompelen in de wondere wereld van de druif.


Tipsy van het vele degusteren? Onze charmante vakantiewoningen vormen de ideale plek om jou naar dromenland te vervoeren. 

populaire bestemmingen

Om je te helpen bij je zoektocht vind je hieronder enkele plekken die bij veel mensen in de smaak vallen.

Voeg je woning toe aan onze Reli-selectie

  • je hebt een vakantiewoning
  • vrij gedurende de piekperiode
  • proper onderhouden
  • graag een extra zakcentje
  • uitgerust als tweede woning

Maak gebruik van onze diensten

  • jaarlijks contract
  • promo & administratie
  • ondersteuning & advies
Ontdek de voordelen van Reli, maak een afspraak