Wat te doen in Uzès: de mooiste bezienswaardigheden

Uzès telt maar 8000 inwoners en toch bruist de charmante stad in de zomermaanden. Veel Parijzenaren zijn verliefd op dit beeldschone stadje in de Gard, dat niet alleen een rijke geschiedenis heeft, maar ook bekend staat om haar mooie terrassen en talrijke winkels op historische pleintjes of in mooie smalle straatjes. De mooie hoge klokkentoren van de kathedraal kun je al van veraf boven het landschap van wijngaarden en olijfbomen zien uitsteken.


  • Deel dit artikel via
Ontdek hier ons volledige aanbod

Uzès: culturele parel

Het majestueuze hertogenkasteel is één van de grootste trekpleisters van de stad. Het kasteel verenigt zowel elemeten uit de Middeleeuwen, uit de Renaissance en uit het Classicisme. Een bezoek aan deze plaats, doordrongen van geschiedenis, laat toe de gotische kapel met haar prachtige glasramen te ontdekken, maar ook de schitterende renaissancegevel van het hoofdgedeelte van het woongebouw, de gemeubelde vertrekken en de Bermondetoren zijn de moeite waard.


gezelligheid troef

Slenter zeker ook eens door de gezellige steegjes, smalle straatjes, pleintjes en de opvallende monumenten zoals de herenhuizen en de opmerkelijke romaanse Fenestrelletoren, een overblijfsel van de oude kathedraal die bijzonder is omdat hij de enige ronde klokkentoren van Frankrijk is.

Zeker niet te missen is het Kruidenplein met zijn mooie gebouw met bogen. Op dit aangename plein met zijn terrasjescafés en restaurants vindt elke zaterdag een Provençaalse markt plaats, waar je typische lokale gerechtjes en producten uit de streek kan proeven.


Muzikale Nachten van Uzès

Maak zeker ook even tijd om de middeleeuwse tuin aan de voet van de Koningstoren te bezoeken. In de tuin vind je een rijke verzameling aan oude groenten en medicinale planten.

Breng je een bezoekje aan Uzès in juli? Bezoek dan zeker de Muzikale Nachten van Uzès, een beroemd muziekfestival met als decor het hertogenpaleis, de Saint-Théodoritkathedraal en het bisschoppelijke binnenplein.

populaire bestemmingen

Om je te helpen bij je zoektocht vind je hieronder enkele plekken die bij veel mensen in de smaak vallen.

Voeg je woning toe aan onze Reli-selectie

  • je hebt een vakantiewoning
  • vrij gedurende de piekperiode
  • proper onderhouden
  • graag een extra zakcentje
  • uitgerust als tweede woning

Maak gebruik van onze diensten

  • jaarlijks contract
  • promo & administratie
  • ondersteuning & advies
Ontdek de voordelen van Reli, maak een afspraak