Wat te doen in de Pyrénées-Orientales: de leukste bezienswaardigheden

Natuurliefhebbers die op vakantie vertrekken discussiëren vaak over de beste bestemming voor hun ontdekkingstochten: de Pyrénées-Orientales, de Ardèche of de Lot-et-Garonne. De waarheid is dat elk zijn publiek charmeert op zijn manier!

Met enorme afwisseling aan landschappen bieden de Pyrenées-Orientales je de mogelijkheid deze prachtige streek op talrijke manieren te leren kennen. De Pyreneeën, het hoogplateau van Cerdagne of de vele zandstranden langs de Middellandse zee wachten op jouw bezoek. En vergeet ook niet de prachtige natuurparken en talrijke historische steden en dorpen!


  • Deel dit artikel via
ontdek onze vakantiehuizen in de Pyrénées-Orientales

Vermiljoenkust

De Côte Vermeille of Vermiljoenkust heeft geen filmsterren, noch steden als Saint Tropez. Deze kust wordt versierd door prachtige roodbruine rotsen met kleine baaien en stranden.

In de badplaats Collioure lieten vele befaamde kunstenaars, zoals Picasso, Matisse en Dali, hun stempel achter. Een bezoek aan de stranden en felgekleurde Catalaanse visserbootjes, prachtige historische monumenten en een wandeling door de oude wijk « Quartier du Mouré » maken een uitstap richting deze kust zeker de moeite waard. Ga ook zeker op zoek naar een zandstrand op de plaats waar de Pyreneeën de zee induiken. Dit is werkelijk een prachtig zicht! Het natuurreservaat Mas Larrieu of de rotsachtige kust van Racou kunnen je hierbij helpen. 

Voor zij die houden van wellness: in de Pyrenées-Orientales geniet je zowel van de thermen van Le Boulou, als van de Frans-Catalaanse kuststad Argelès-sur-Mer. Wedden dat je na je bezoek volledig zen huiswaarts keert?

Collioure

hoge toppen, diepe zeeën

Laat je innemen door de wondermooie uitzichten op de natuurpracht van de Pyrénées-Orientales. Neem een duik in de meren van Nohèdes of ga paardrijden in de bergen van het Parc Naturel Régional des Pyréneés Catalanes.

Diepzeeduiken in Cap-de-Peyrefite geeft beslist een extra dimensie aan je vakantie. 

Of bewonder je liever de hoogste berg van de Pyreneeën, Le Canigou, per jeep? Op jouw tempo tem jij die Pyreneeën! 

Wie waagt zich aan een duik in Cap-le-Peyrefite?

Wat dacht je van onze mooie vakantievilla in de Pyréneés-Orientales? Na al je bezoeken en je gezonde inspanningen, kun je hier heerlijk ontspannen aan het zwembad!

populaire bestemmingen

Om je te helpen bij je zoektocht vind je hieronder enkele plekken die bij veel mensen in de smaak vallen.

Voeg je woning toe aan onze Reli-selectie

  • je hebt een vakantiewoning
  • vrij gedurende de piekperiode
  • proper onderhouden
  • graag een extra zakcentje
  • uitgerust als tweede woning

Maak gebruik van onze diensten

  • jaarlijks contract
  • promo & administratie
  • ondersteuning & advies
Ontdek de voordelen van Reli, maak een afspraak