Ontdek Zuid-Corsica!

Reli verhuurt sinds kort enkele vakantiehuizen in Corsica, ook wel île de beauté genaamd. Hier vind je langgerekte stranden en spectaculaire rotskusten. Voor natuurliefhebbers en wandelaars is Corsica een gedroomde reisbestemming. We gingen voor dit artikel op ontdekking in Zuid-Corsica.

Plan je een vakantie in Corsica, maar weet je niet goed hoe er te geraken? Lees dan zeker ook ons artikel ‘Nieuwe bestemming: Corsica! Hoe reis je het beste naar dit eiland?’


  • Deel dit artikel via

Bonifacio


Het middeleeuwse stadje Bonifacio ligt in het zuidelijkste puntje van Corsica. Het is de oudste stad van het eiland en een absolute must-visit. De jachthaven, de oude stad, de prachtige stranden en de omliggende kliffen zijn maar enkele hoogtepunten.

Maak een boottochtje langs de kust of – waarom niet – naar het eiland Sardinië (op slechts 12 km van Bonifacio!). Geniet van het uitzicht op de verschillende stranden en de indrukwekkende kliffen.

Om de Citadel te bezoeken moet je even klimmen, maar het uitzicht op de top is het klimmen waard. Kuier door de smalle straatjes en ga op zoek naar het huis waar Napoleon verbleef.

Tip: Bij zonderondergang zijn de Citadel en sommige kliffen verlicht, wat voor een unieke sfeer zorgt.


Porto Vecchio


Porto Vecchio is één van de populairste steden van Corsica, met een levendige jachthaven en een bruisend stadscentrum. Hier kuier je door de wirwar van straten en geniet je van een zonnig terrasje met zicht op zee.

De belangrijkste bezienswaardigheden in Porto Vecchio zijn het Bastion de France, de Place de la République, de Porte Genoise en de zestiende eeuwse citadel.

De populariteit van het stadje is ook te danken aan de prachtige omgeving. Je vindt er de meest idyllische stranden van Corsica, de beboste heuvels van Ospedale en de archipel van Cerbicale.


De plages aan de Oostkust


De oostkust is bezaaid met indrukwekkende ‘plages’. Plage de Saint Cyprien, Pages de Cala Rossa, Plages de Palombaggia, de baai van Santa Giulia. Fijn zand, azuurblauw water en een heldere hemel: hier waan je je op een tropisch eiland!

Deze stranden zijn de perfecte setting voor een dagje zonnekloppen, maar zeker ook voor sport en actie: zeilen, kayakken, paddle boarden, windsurfen, … Of maak een wandeling langs de kustlijn. Ook aan terrasjes en restaurants geen gebrek hier!