Nieuwe bestemming: Corsica! Hoe reis je naar 'het eiland van schoonheid'?

Reli heeft een prachtige nieuwe bestemming in het aanbod. We verhuren nu ook vakantiehuizen op Corsica, ook wel île de beauté genaamd. De ideale bestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars, maar ook voor wie houdt van langgerekte stranden en spectaculaire rotskusten.

Hier geniet je ten volle van de groene omgeving, de lekkere Corsicaanse wijnen en de bruisende kuststeden. Wij zochten voor je uit hoe je het gemakkelijkste naar ‘het eiland van schoonheid’ afreist.

Meer lezen? Klik door naar ons artikel: Ontdek Zuid-Corsica!


  • Deel dit artikel via

Met het vliegtuig


Corsica telt 4 luchthavens: Figari, Bastia, Ajaccio en Calvi. Huur je een vakantiehuis in het Zuiden van Corsica (waar Reli vakantiehuizen verhuurt), dan zijn de luchthavens van Ajaccio en Figari het interessantste.

Vluchten naar Corsica vertrekken zowel uit Zaventem als Charleroi. Via websites als Skyscanner, Cheaptickets.be of Momondo.be kun je gemakkelijk vertrekuren en prijzen vergelijken.


Huurauto: check!


Om Corsica te verkennen, heb je echt wel een huurauto nodig. We raden aan om die meteen op te pikken aan de luchthaven. De prijzen kunnen enorm verschillen. Het is daarom het beste om vooraf prijzen te vergelijken en je huurauto online te boeken.

Opgelet: calculeer voldoende reistijd in! De afstanden in kilometers zijn niet enorm op Corsica, maar het kost wel wat tijd om ergens te geraken. De gemiddelde snelheid op het eiland is 50 kilometer per uur en de wegen zijn niet altijd in goede staat.


Met de overzetboot


Verkies je om met je eigen wagen naar Corsica te reizen? Dan neem je vanuit Frankrijk of Italië een ferry naar het eiland. Wie via Frankrijk rijdt, vertrekt vanuit Marseille, Toulon of Nice met de overzetboot naar Corsica. Huur je een vakantiehuis in het Zuiden van Corsica (waar Reli vakantiehuizen verhuurt), dan zijn de havens van AjaccioPropriano en Porto-Vecchio de beste keuze.

Als je liever door Italië reist, dan kan je een ferry nemen vanuit havens zoals Genua, Livorno, Piombino of Vado Ligure. De rit via Italië is langer, maar biedt wel fantastische uitzichten, aangezien je dwars door de Alpen rijdt. De vaarroutes zijn gemiddeld iets korter dan vanuit Frankrijk (ongeveer 5 u).

Overzetboot reserveren? Check de website van Direct Ferries. Daar kun je meerdere maatschappijen vergelijken en er zijn soms acties. Houd ook hiermee rekening: sommige maatschappijen varen overdag, andere ’s nachts. Met een nachtboot slaap je in een kajuit en verlies je dus in principe minder reistijd.