Wat te doen in Grasse: de mooiste bezienswaardigheden

Grasse: hét mekka voor iedereen die van parfum houdt. De stad is niet alleen het prachtige decor van de spannende film Perfume: The story of a murderer maar herbergt ook vele parfumfabrieken. Leer alles bij over de geschiedenis van parfum in het Fragonard Museum of spring eens binnen bij één van de vele parfumwinkels waar je zelfs je eigen geurtje kan laten maken.


  • Deel dit artikel via
Boek snel en bezoek Grasse

Grasse

Het gezellige stadje Grasse ligt in het Franse departement Alpes-Maritimes en was vroeger vooral bekend om de vele leerlooierijen en de verschillende handschoenenateliers. Toen het in de 16e eeuw de mode werd om de handschoenen te parfumeren, ontstond in Grasse de parfumindustrie. Tegenwoordig is Grasse nog steeds het centrum van de parfumindustrie in heel Frankrijk. De drie grootste parfumhuizen zijn Galimard, Moulinard en Fragonard.


de geur van parfum...

Wie van heerlijk geurende parfums houdt, is in Grasse zeker aan het juiste adres! Dat wist ook filmregisseur Tom Tykwer toen hij een geschikte locatie zocht voor zijn thriller The perfume: The Story of a Murderer.

In de film wordt het hoofdpersonnage Jean-Baptiste Grenouille geboren met een bovenmenselijk sterk reukvermogen. Hij maakt van zijn gave dan ook zijn grootste bron van inkomsten en ontwerpt de beste parfums. Jean-Baptiste bezoekt ook in de film de Franse stad Grasse, waar hij veel bijleert over parfums en hoe deze gemaakt worden. Om de perfecte geur te kunnen creëren, zet hij echter heel wat op het spel. Treed dus in de voetsporen van Jean-Baptiste en bezoek Grasse, of zoek een knusse plek en geniet van deze beklijvende thriller. Bekijk hier alvast de trailer.


must-do's in Grasse

Bezoek zeker eens de van oorsprong gotische kathedraal Notre-Dame-du-Puy. Je kan er schilderijen bewonderen van onder andere Rubens, Jean-Honoré Fragonard en van Louis Bréa. Houd ook even halt bij de Tour de Guet, een tufsteen uit de 12e eeuw die zich naast het stadhuis bevindt. Het Musée International de la Parfumerie schetst een beeld van de geschiedenis van de parfumindustrie. Zoek ook even rust op in het prachtige park Jardin de la princesse Pauline. Dit park verwijst naar Pauline Bonaparte, de zus van Napoleon Bonaparte, die in de 19e eeuw in Grasse kwam kuren

populaire bestemmingen

Om je te helpen bij je zoektocht vind je hieronder enkele plekken die bij veel mensen in de smaak vallen.

Voeg je woning toe aan onze Reli-selectie

  • je hebt een vakantiewoning
  • vrij gedurende de piekperiode
  • proper onderhouden
  • graag een extra zakcentje
  • uitgerust als tweede woning

Maak gebruik van onze diensten

  • jaarlijks contract
  • promo & administratie
  • ondersteuning & advies
Ontdek de voordelen van Reli, maak een afspraak