Wat te doen in de Gironde: de leukste bezienswaardigheden

Wie houdt van een flinke dosis ontspanning en gezonde zeelucht kan op vakantie in Gironde. Wandelen langs brede zandstranden of surfen en zeilen op de prachtige golven van de Atlantische Oceaan: vele vakantiegangers en watersportliefhebbers vinden hier hun gading!


  • Deel dit artikel via
ontdek onze vakantiehuizen in de Gironde

vuurtorens bij de vleet

Gironde staat ook bekend om haar magnifieke uitzichten op de Atlantische Oceaan en haar vele vuurtorens

Vanop Verdon-sur-Mer bezichtig je de vuurtoren van Pointe Grave en per boot bezoek je de vuurtoren Phare de Cordouan. Ook het stadje Soulac-sur-Mer dat vlakbij ligt, zal je kunnen bekoren.

Verder neem je ook gemakkelijk de overzetboot richting Rayon om er de gouden zandstrandenen, de jachthaven en de nog vele andere geheimen van deze bruisende badstad te gaan ontdekken. Landinwaarts bezoek je talrijke prachtige kastelen van Haute-Lande bezoeken.

santé!

city to be in de gironde is Bordeaux. De stad en haar heerlijke wijnen zijn bekend over de hele wereld. Rondom het historische Bordeaux liggen tal van mooie wijnkastelen die zeker een bezoekje waard zijn. De stad zelf zal je verrassen met haar talrijke winkeltjes, musea en - hoe kan het ook anders - overheerlijke restaurants.

Boven Bordeaux vind je de Médoc, nog een Franse wijnstreek. Hier tref je de wijnstokken Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit verdot en Merlot aan. Die worden allemaal geteeld op terrassen van kiezel, grind, kalksteen, klei, mergel en zand.

Maar er zijn nog tal van andere ingrediënten die de keuze voor een vakantie in de Gironde rechtvaardigen. Denk maar aan de overheerlijke oesters van Arcachon, het wijngebied Entre-Deux-Mers - gelegen tussen de rivieren Dordogne en Garonne - en Fort Médoc.

Wijnboer met paard in één van de vele wijngaarden van de Gironde

Geef jij je ook over aan de heerlijk zoute zeelucht en zoete wijnen? Wij hebben voor jou de ideale vakantiewoning in de buurt!

populaire bestemmingen

Om je te helpen bij je zoektocht vind je hieronder enkele plekken die bij veel mensen in de smaak vallen.

Voeg je woning toe aan onze Reli-selectie

  • je hebt een vakantiewoning
  • vrij gedurende de piekperiode
  • proper onderhouden
  • graag een extra zakcentje
  • uitgerust als tweede woning

Maak gebruik van onze diensten

  • jaarlijks contract
  • promo & administratie
  • ondersteuning & advies
Ontdek de voordelen van Reli, maak een afspraak