Wat te doen in de Dordogne: de mooiste bezienswaardigheden

cultuur meets natuur

Prehistorische sites en prachtige architectuur, Dordogne op zijn best. De streek biedt een waaier aan mogelijkheden op vlak van toerisme, met prehistorische grotten, kastelen en restanten uit wereld- of godsdienstoorlogen. Maar ook prachtige natuur is er geen gebrek. Glooiende vergezichten en en prachtige heuveltjes bekoren ware natuurfanaten maar ook toeristen die gewoon op zoek zijn naar een beetje rust. 


 • Deel dit artikel via
ontdek onze vakantiehuizen in de Dordogne
 • Markt van Sarlat
 • Lascaux
 • Château de Fénelon

steden vol middeleeuwse charme

Wie houdt van gezelligheid en sfeer, zal Sarlat graag verkennen. Het stadje ademt vandaag nog steeds het frankrijk van de 14e eeuw, omdat de moderne tijden het dorpje links lieten liggen. Dat wilt niet zeggen dat het hier doods is, wel integendeel. Het centrum werd gerenoveerd in de jaren 1960 en staat vandaag te wachten op erkenning van Unesco. Ondertussen vind je er elke dag markten met verse streekproducten in een autoluw centrum, aangevuld met terrasjes en straatartiesten.  

marché de Sarlat

De markt van Sarlat is een verplicht bezoekje waard voor alle liefhebbers van de Franse keuken.

Het hele jaar kan je er volgens de seizoenen foie gras, paddestoelen, gekonfijte eend, truffels, noten en andere lekkere streekproducten terugvinden die je smaakpapillen stevig prikkelen.

De markt op zaterdagmorgen is de grootste met een ruime waaier aan producten.

Meer info Dordogne

Nieuw

Vakantiehuis Bel Air

Aquitaine, Dordogne

Vakantiehuis Grand Orme

Aquitaine, Dordogne

Vakantiehuis Mas de Tayac

Aquitaine, Dordogne

Nieuw

Vakantiehuis La Bessède

Aquitaine, Dordogne


Dordogne's kastelen, open voor bezoek

Er zijn meer dan 40 kastelen in Dordogne. Je kan ze gezien hebben in films met Roger Moore, Dustin Hofman of Louis de Funès, en nu kan je ze ook zelf gaan bezoeken! Een groot deel van de kastelen in de Dordogne zijn open voor bezoek. Enkele toppers zijn CastelnaudBiron en Fénelon.

Het kasteel van Castelnaud werd een ruïne tijdens de Franse revolutie, vandaag is het een museum vol harnassen, katapulten en zwaarden op een kleine 10 kilometer van Sarlat. Net als in het kasteel van Beynac op de andere oever, vind je er een fraai uitzicht over de Dordognevallei. 

Het kasteel Biron kende vele meesters en is net daardoor uitgegroeid tot een architecturaal meesterwerk met invloeden uit alle belangrijkste periodes. Doorlopend te bezoeken als historisch monument. 

Centraal in de driehoek Sarlat, Souillac en Gourdon vind je Château de Fénelon. Het kasteel is te bezoeken vanaf april en biedt een waaier aan activiteiten. De omwalling van het kasteel is nog intact en laat het kasteeltje bijna romantisch laat ogen. Breng gerust je prins(es) mee! 

Ook de kastelen van HautefortSauveboeuf en Clauzuroux zijn de moeite waard.

Château de Fénelon

Kasteel Fenelon's imposante architectuur staat veilig achter drie gordels aan ommuurde terreinen, gezien de verdediging volledig intact bleef.

Dankzij zijn ommuring bleek het dromerige kasteel ideaal voor bvb. Cinderella's story, met Drew Barrymore - maar het leent zich ook tot een romantische insteek bij uw bezoek.

Meer info Dordogne

Nieuw

Vakantiehuis La Bessède

Aquitaine, Dordogne

Vakantiehuis Les Arondes

Midi-Pyrénées, Lot

Vakantiehuis Grand Orme

Aquitaine, Dordogne

Vakantiehuis Truffiere

Midi-Pyrénées, Lot

Vakantiehuis Le Noyer

Midi-Pyrénées, Lot


meer bezienswaardigheden

Een bijzondere uitstap? Bezoek de wereldbekende grotten van Lascaux met rotstekeningen uit de prehistorie, of wandel langs de rivier Vézère in Montignac. Slenteren doe je dan weer in Collonges la Rouge, met zijn rode bakstenen huizen en gezellige smalle winkelstraatjes.

Eigenlijk is het moeilijk stoppen: In Domme heb je vele winkeltjes en kan je een grot bezoeken. In La Roque Gageac kan je een mooie boottocht maken op de Dordogne. Het dorpje, met vele souvenirwinkeltjes, is uitgehouwen in de rotsen. Maar ook de watervallen van Gimel, de grot van Rouffignac of Lac de Causse verdienen een eervole vermelding!

Grotte de Lascaux

Van deze grotten heeft u ongetwijfeld reeds gehoord. De laat-paleotihische grot in de Dordogne zelf is niet te bezichtigen, maar in Lascaux vind je wel een natuurgetrouwe reconstructie die zeker een bezoek waard is.

De wandschilderingen zijn reeds 20.000 jaar oud, waardoor ze tot de oudste ter wereld wordt gerekend.

Deze grot werd ontdekt in september 1940 door Marcel Ravidat.

Meer info Dordogne

Nieuw

Vakantiehuis Bel Air

Aquitaine, Dordogne

Nieuw

Vakantiehuis La Bessède

Aquitaine, Dordogne

Vakantiehuis Mas de Tayac

Aquitaine, Dordogne


Klaar voor een vakantie tussen de kastelen? Wij helpen je graag! We selecteerden voor jou de mooiste vakantiehuizen in de Dordogne, zodat jij enkel nog tot een koninklijk besluit moet komen!

populaire bestemmingen

Om je te helpen bij je zoektocht vind je hieronder enkele plekken die bij veel mensen in de smaak vallen.

Voeg je woning toe aan onze Reli-selectie

 • je hebt een vakantiewoning
 • vrij gedurende de piekperiode
 • proper onderhouden
 • graag een extra zakcentje
 • uitgerust als tweede woning

Maak gebruik van onze diensten

 • jaarlijks contract
 • promo & administratie
 • ondersteuning & advies
Ontdek de voordelen van Reli, maak een afspraak