Wat te doen in de Provence: de mooiste bezienswaardigheden

In de Provence vindt u talrijke gezellige en pittoreske dorpjes waar u kunt rondkuieren en genieten van de heerlijke Zuid-Franse keuken. Haar uitzonderlijke aangename klimaat en vele zonuren maken haar dan ook tot één van de meest populaire regio’s van Frankrijk.

Niet alleen biedt de Provence veel troeven voor sportievelingen, zoals haar prachtige bossen, wilde rivieren en helderblauwe meren, ook beleven strandgangers hier de reis van hun leven aan de Middellandse zee en de Cote d’Azur, de sfeervolle jachthavens, mondaine badplaatsen, allés ondergedompeld in een mediterraans klimaat waar de zon meer dan 300 dagen per jaar schijnt. 

De Provence bestaat uit 6 regio’s: Bouches-du-Rhône, Vaucluse, Alpes-de-Haute-Provence, Hautes-Alpes, Var en Alpes-Maritimes.


  • Deel dit artikel via
ontdek onze vakantiehuizen in de Provence

zon, natuur en cultuur

Een vakantie in de Provence biedt heel wat afwisseling! In de pittoreske Provençaalse dorpjes word je ondergedompeld in de authentieke Franse levensstijl terwijl je tijdens een wandeling in de bergen overweldigd wordt door de ongerepte natuur. Mag het al eens iets meer zijn? Aan cultureel erfgoed geen gebrek! Het antieke theater van Orange, de Romeinse opgravingen in Vaison la Romaine en het Palais des Papes in Avignon zijn maar enkele van de vele mogelijkheden.

Ook sport- en golfliefhebbers, fietsers en zonnekloppers vinden hier hun gading. Zo kan je er pootje baden aan de Côte d'Azur, fietsen op de Mont Ventoux, paardrijden in de moerassen van de Camargue (Bouches-du-Rhône), kuieren op de Provençaalse markten of een bezoek brengen aan de wijngaarden van Châteauneuf du Pape (Vaucluse)!​

Bij Reli vind je voornamelijk vakantiehuizen in Var, Alpes-des-Haute-Provence, Alpes-Maritimes, Vaucluse en Bouches-du-Rhône.


de Var, het beloofde land 

De Var is bezaaid met prachtige natuurfenomen, denk maar aan de ‘Gorges du Verdon’, de grootste kloof van Europa. Met haar vele bossen is deze regio dan ook een must voor natuur- en sportliefhebbers. 

Daarnaast maakt ook haar prachtige kustlijn de Var uniek. Laat je verleiden door 432 km aan stranden van fijn zand, rotskapen en wilde baaien en zoek verfrissing in één van de vele badplaatsen van de Var. Saint-Tropez doet zeker een belletje rinkelen. 


Kuieren onder de palmbomen in Nice

de promenades van de Alpes-Maritimes 

In de Alpes-Maritimes ontdek je de fraaie badstad Nice, die bekend staat om haar promenades en mooie pleinen. De Place Rossetti is een ware streling voor het oog! Hier rust je uit op een terras met zicht op fonteinen, prachtige gebouwen en de kathedraal van Sainte-Réparate

Ook Cannes, de mondaine stad van Alpes-Maritimes is een bezoekje waard. Treed in de voetsporen van menig filmster en flaneer op de chique boulevards van deze mooie kuststad.


cultuur en natuur in de Vaucluse 

De Vaucluse is een Provençaalse regio die bekend staat voor haar waardevol cultuur- en architectuurerfgoed. In de pausenstad Avignon bezoek je het hele jaar door de vele musea. In juli word je verwend door enthousiaste straatartiesten en muzikanten tijdens het swingende festival van Avignon. 

Voor fijnproevers is een vakantie in de Vaucluse een feest. Echte Bourgondiërs doen zich tegoed aan marktjes, de heerlijke Provençaalse keuken en de befaamde zwarte diamant, de truffel. 

De vele heuvels en bergen (met als - letterlijk en figuurlijk - hoogtepunt de Mont Ventoux), lavendelvelden, en okerkleurige kliffen zijn maar enkele voorbeelden van de prachtige natuur die de Vaucluse voor jou in petto heeft. 


de prachtige landschappen van de Bouches-du-Rhône 

De Bouches-du-Rhône wordt gekenmerkt door zijn grote verscheidenheid aan landschappelijke taferelen. Ontdek de ongerepte natuur in de bergachtige streken zoals les Alpilles of la Sainte Baume en vergaap je aan het sublieme massief van Calanques. De diepe baaien tussen steile witte kalksteenrotsen ten zuidoosten van Marseille zorgen voor een schouwspel dat je niet snel vergeet! Ook de Camargue met haar moerassen en (schier)eilandjes en de Crau met haar steppe-achtige landschappen doen jou stilstaan bij het wonder van de natuur. Tot slot maakt een duik nemen in de Middellandse Zee jouw verblijf in de Bouches-du-Rhône tot een onvergetelijke vakantie! 

Naast de rijke natuur vind je in Bouches-du-Rhône ook een uitgebreid cultureel-, architecturaal en traditioneel erfgoed. Marseille, Arles en Aix-en-Provence zijn één voor één unieke steden met een eigen accent die jouw bezoek meer dan waard zijn! 


Intussen ook helemaal verslingerd aan de Provence? Speciaal voor jou koos Reli een aantal leuke vakantiehuizen uit in deze prachtige streek. Ons aanbod kan je hier vinden!

populaire bestemmingen

Om je te helpen bij je zoektocht vind je hieronder enkele plekken die bij veel mensen in de smaak vallen.

Voeg je woning toe aan onze Reli-selectie

  • je hebt een vakantiewoning
  • vrij gedurende de piekperiode
  • proper onderhouden
  • graag een extra zakcentje
  • uitgerust als tweede woning

Maak gebruik van onze diensten

  • jaarlijks contract
  • promo & administratie
  • ondersteuning & advies
Ontdek de voordelen van Reli, maak een afspraak