Wat te doen in de Languedoc: de mooiste bezienswaardighedenden

De Languedoc bestaat uit vijf regio's. Wij bieden jou de leukste vakantiehuizen in 4 regio's van de Languedoc. Onze stulpjes kan je vinden in AudeGardHérault en de Pyrénées-Orientales.


  • Deel dit artikel via
ontdek onze vakantiehuizen in de Languedoc

schitterende steden met UNESCO erkenning

Slenteren rustig door de zonovergroten straatjes van beroemde steden zoals Carcassonne, Béziers, Montpellier, Perpignan en Nîmes in de verrukkelijke Languedoc. Straatmuzikanten, winkeltjes en terrasjes zorgen voor de nodige sfeer en gezelligheid. Vele monumenten die in deze steden opgetrokken werden, pronken op de werelderfgoedlijst van UNESCO. We hebben het in de eerste plaats over Carcassonne, de Pont du Gard, het Canal du Midi en het amfitheater van Nîmes, namen die vast en zeker ook bij jou een belletje zullen doen rinkelen.


de folklore van de Gard

Gard is met stip het meest populaire departement bij reizigers in de Languedoc. De Gard combineert karaktervolle steden als Nîmes, Uzès en andere, met een natuur die zo knap is dat UNESCO het beschermt.

Het rijke verleden van de Gard wordt verteld door het grootste aquaduct van Frankrijk, de ‘Pont Du Gard’. Daarnaast heeft de Gard ook een brede waaier aan streekproducten en lokale spektakels voor jou in petto.


het glooiende landschap van de Hérault 

Het departement Hérault is gelegen tussen de aangename natuur van de Gard en de Middellandse Zee, net voor de Côte d’Azur. Met Montpellier heeft het een echte trekpleister en ook kleinere steden zoals het minder gekende Béziers bekoren meer en meer reizigers.

Hérault staat evenzeer gekend voor zijn glooiende landschap, les Grottes des Demoiselles en de rotsformatie ‘Chaos de Monpellier-le-Vieux’. Als je wilt genieten van het authentieke Zuid-Franse leven, de heerlijke natuur en een dutje op één van de gouden stranden, dan is Hérault een goede keuze!


zonnekloppers en waterratten in de Pyrenées-Oriëntales

In de Pyrenées Oriëntales verblijf je aan het meer St Jean. Op enkele kilometers van de Spaanse grens breng je een bezoekje aan onder andere het gezellige Zuiderse stadjeSaint-Jean-Pla-de-Corts. Op deze plek vinden niet enkel de zonnekloppers doch ook de sportievelingen die van watersporten houden, hun gading. 

Diezelfde waterratten halen ook hun hart op, in het water of op één van de vele strandenaan de Middellandse Zee. Maar wees gerust, de grote verscheidenheid aan landschappen in de Pyrenées-Oriëntales biedt ook aan wandelaars een verademing. Met een stevige tred trek jij door de ongerepte natuur. Wie weet tem je wel de befaamde top Canigou in de Pyreneëen!


een zomer vol Carcassonne in de Aude

Aude neemt jou terug mee in de tijd naar het land van de Katharen! Tijdens een vakantie in dit sfeervolle departement kom je gegarandeerd vanalles te weten over de gescheidenis en de mystiek van het fraaie erfgoed van de Aude. Toppers zijn de burchten van Peyrepertuse en Quéribus, maar ook de abdijen van Fontfroide en van Lagrasse.

Ontdek tijdens de maanden juli en augustus de rijke architectuur van Carcassonne. Gedurende dit festival geniet jij niet enkel van alle pracht en praal die Carcassonne te bieden heeft, maar ook van klassieke muziek, dans, jazz en ander entertainment! 

Ook natuur- en sportliefhebbers komen aan hun trekken in de Aude. Zo breng je een bezoekje aan de natuur van de Montagne Noire en beoefen je een watersport in één van de vele badplaatsen van de Aude!


Een vakantie in de Languedoc met haar geweldige departementen spreekt jou wel aan? Bekijk snel het aanbod aan vakantiehuizen in de Languedoc dat Reli voor jou selecteerde!

populaire bestemmingen

Om je te helpen bij je zoektocht vind je hieronder enkele plekken die bij veel mensen in de smaak vallen.

Voeg je woning toe aan onze Reli-selectie

  • je hebt een vakantiewoning
  • vrij gedurende de piekperiode
  • proper onderhouden
  • graag een extra zakcentje
  • uitgerust als tweede woning

Maak gebruik van onze diensten

  • jaarlijks contract
  • promo & administratie
  • ondersteuning & advies
Ontdek de voordelen van Reli, maak een afspraak