Wat te doen in de Aquitaine: de leukste bezienswaardigheden

De Aquitaine, een pareltje! Dankzij haar rijk aanbod aan verschillende landschappen is deze regio een zeer dankbare plek voor een zalige vakantie. Van massieve bergen tot glooiende heuvels, van talrijke bossen tot de lange kustlijn, van pittoreske dorpen tot grootsteden, in Aquitaine vind je alles.

Laat je bekoren door de Aquitaine natuurpracht of haar vele historische rijkdommen - wij denken spontaan aan grotten, kastelen, oude steden en dorpen. Natuurlijk mogen we ook haar beroemde wijngaarden niet vergeten! 


  • Deel dit artikel via
ontdek onze vakantiehuizen in de Aquitaine

uitblazen in de Gironde

De ligging in het zuid-westen van Frankrijk zegende Aquitaine met een zeer mild klimaat. Dat heeft ze onder andere te danken aan de Atlantische Oceaan en de golfstroom.

Een heerlijke zeebries snuif je dan ook op in Gironde

250 km aan kust en fijn zand maken van deze streek de ideale bestemming voor een strand- en/of watervakantie. 

 

 

 

het Franse Toscane? Lot-et-Garonne!

Lot-et-Garonne is een uitstekende plek voor een rustige vakantie. Deze prachtige streek wordt met recht en rede het Franse Toscane genoemd. Fruitboomgaarden, ontelbare rivieren, kanaaltjes en meren, wandelpaden: elke natuur-, wandel- en fietsminnaar komt hier tot rust. 

Verder ontdek je in Lot-et-Garonne ook Middelleeuws erfgoedRomaanse kunst , verfijnde restaurants en gezellige terrasjes. Waar wacht je nog op?

Dordogne en haar kastelen

Dordogne is een broedplaats voor historisch erfgoed. Door haar vele bezienswaardigheden, van prehistorische grotten tot kastelen en restanten uit wereld- of godsdienstoorlogen, en dorpjes en steden, zal jij je hier niet snel vervelen.

Ook haar bossen, glooiende landschappen en rivieren maakt deze streek uniek.

Al wandelend of fietsend de omgeving verkennen is dan ook een must!

un verre de vin?

De Aquitaine is ten slotte dé wijnregio van Frankrijk bij uitstek! Een glaasje wijn van de befaamde wijngaarden van de SauternesMédocBergeracBordeaux en Saint-Emilion? Het zijn maar enkele van de prestigieuze wijnen die in de Aquitaine worden geproduceerd. Wijnliefhebbers, allen daarheen!

Je hebt beslist om te vertrekken? Wij helpen jou met het plannen. Vooreerst een mooi vakantiehuis! Wij kozen de leukste huizen in de Aquitaine voor jou uit!

populaire bestemmingen

Om je te helpen bij je zoektocht vind je hieronder enkele plekken die bij veel mensen in de smaak vallen.

Voeg je woning toe aan onze Reli-selectie

  • je hebt een vakantiewoning
  • vrij gedurende de piekperiode
  • proper onderhouden
  • graag een extra zakcentje
  • uitgerust als tweede woning

Maak gebruik van onze diensten

  • jaarlijks contract
  • promo & administratie
  • ondersteuning & advies
Ontdek de voordelen van Reli, maak een afspraak