Sterrenrestaurants in Frankrijk

Als we Frankrijk met iets moeten associëren, dan is het wel met haar uiterst fijne en gevarieerde cuisine; het land telt dus ook verschillende restaurants om u tegen te zeggen. Geen zin om te koken tijdens je vakantie en zin in een culinair hoogstandje? Reserveer dan je tafel in één van de sterrenrestaurants in de buurt van je vakantiewoning en schuif je voeten onder tafel. Hier schotelen we je alvast enkele suggesties voor. Bon appétit!


  • Deel dit artikel via
Huur je vakantiewoning en ga dineren in één van de sterrenrestaurants in de buurt!

Michelinster?

De Michelinster is een onderscheiding voor restaurants met een excellente keuken en met een voortreffelijke bediening. Enkel de beste restaurants krijgen één, twee of drie sterren, een indicatie voor gastronomische kwaliteit.

De sterren worden uitgereikt door het Franse bedrijf Michelin, oorspronkelijk een bandenfabrikant en wereldberoemd door Bibendum, de witte mascotte die samengesteld is uit banden. Naast de gastronomiegidsen van de Franse concurrent Gault&Millau, die ook de beste restaurants en hotels beoordelen, wordt de Michelingids in vele landen als autoriteit beschouwd op het gebied van een verfijnde cuisine.


Bib Gourmand

Naast sterrenrestaurants kent Frankrijk ook honderden Bib Gourmands. Een Bib Gourmand (waarbij Bib de afkorting is van 'Bibendum', het bekende michelinmannetje) is een onderscheiding voor een eetgelegenheid die een prima maaltijd serveert onder de € 35, exclusief dranken.

Restaurants kunnen geen ster en een Bib Gourmand tegelijk hebben. Vele sterrenrestaurants bevinden zich in de Franse hoofdstad Parijs, maar we hebben er toch ook enkele in het Zuiden van Frankrijk voor je opgelijst.


bon appétit in Bourgondië

Eten als een echte Bourgondiër? Ga eens gezellig tafelen bij Restaurant Georges Blanc in Vonnas. Geen zin meer om na je diner met de auto huiswaarts te keren naar je vakantiewoning? Reserveer dan je luxueuze kamer in het aanpalende hotel. Ook in Roanne kan je heerlijk gaan dineren, namelijk in restaurant Troisgros. Ook dit restaurant maakt deel uit van een prachtig hotel. Ook in Chagny vind je een restaurant-hotel dat van Michelin drie sterren kreeg, namelijk Maison Lameloise.

Logeer je na je topdiner liever in een vakantiehuis? Boek dan de authentieke en knap gerenoveerde boerderij Les Charolles, gesitueerd in Saône-et-Loire in de Bourgogne, en op een boogscheut van de bovenstaande drie sterrenrestaurants.


met zicht op zee

Zot van de zee? Ga dan uitgebreid dineren in de zonnige badstad Saint-Tropez, waar je restaurant en hotel Résidence de la Pinède vindt, dat ook van Gault&Millau een 19/20 kreeg. Het hotel ligt aan een privéstrand en geeft een prachtig uitzicht op zee. En goed nieuws, want de vakantiewoningen Hilda, Nartelle en le Silence des Anges liggen op enkele kilometers van de zonnige badplaats Saint-Tropez. Je slaapplaats is bij deze ook geregeld!

Ook in Marseille komen fijnproevers aan hun trekken. Schuif je voeten onder tafel in driesterrenrestaurant Le Petit Nice. Met de 13e plaats in de beste restaurants van Frankrijk, mag je zeker zijn van haute cuisine! Boek een nachtje in het luxe-hotel met zicht op zee of huur de charmante en allenstaande vakantiewoning Aureou.


heerlijke Hérault

In de Hérault vind je een gezellig driesterrenrestaurant in Fontjoncouse, namelijk Auberge du Vieux Puits. Daar val je letterlijk en figuurlijk met je gat in de boter, aangezien het restaurant het elfde beste restaurant is in heel Frankrijk. A table!

Logeer in één van onze vakantiehuizen in de Hérault.

populaire bestemmingen

Om je te helpen bij je zoektocht vind je hieronder enkele plekken die bij veel mensen in de smaak vallen.

Voeg je woning toe aan onze Reli-selectie

  • je hebt een vakantiewoning
  • vrij gedurende de piekperiode
  • proper onderhouden
  • graag een extra zakcentje
  • uitgerust als tweede woning

Maak gebruik van onze diensten

  • jaarlijks contract
  • promo & administratie
  • ondersteuning & advies
Ontdek de voordelen van Reli, maak een afspraak