Reistips en onze handige vakantiechecklist

Hier vind je enkele praktische reistips om je vakantie goed voor te bereiden! De reisdocumenten die je niet mag vergeten, wat allemaal op te pikken bij de apotheek voor je vertrek, wat je onderweg kunt gebruiken, en een superhandige vakantiechecklist!


  • Deel dit artikel via

reisdocumenten die je niet mag vergeten

Voor een reis naar Frankrijk is het voldoende om je Belgische identiteitskaart  mee te nemen. Dit is de regel voor iedereen ouder dan 12 jaar. Kinderen die jonger zijn dan 12 jaar moeten over andere officiële documenten beschikken, zoals de Kids-ID of een paspoort. Een Kids-ID of paspoort kan je gemakkelijk aanvragen bij jouw gemeentebestuur.

Reis je met de wagen? Kijk na of jouw documenten in orde zijn. Check of je inschrijvingsbewijs en groene kaart (verzekering) in de auto aanwezig zijn en vergeet ook zeker je rijbewijs niet.

Neem je jouw favoriete viervoeter mee op reis? Ook hij heeft de juiste documenten nodig! Neem steeds zijn Europees huisdierenpaspoort, dat werd ingevuld door een erkende dierenarts, mee. Ook identificatie door middel van een chip of tatoeage is verplicht. Ten slotte moet je ook kunnen bewijzen dat je hond werd ingeënt tegen rabiës (hondsdolheid) met naleving van een termijn van 21 dagen als het een primovaccinatie betreft, en naleving van rappels. Je hond preventief behandelen tegen teken kan ook nooit geen kwaad.

Verder bestaan er voor vecht- en waakhonden aparte regels en voorwaarden. Honden die als "gevaarlijk" worden aangezien zoals Pitbulls en kruisingen met de American Staffordshire Terrier, Boerboels, Mastiff en met de Tosa, mogen Frankrijk niet in.

De American Staffordshire Terriër, de Tosa, de Rottweiler en kruisingen met de Rottweiler mogen Frankrijk wel binnen, op voorwaarde dat je een Franse houdervergunning hebt en een positieve uitslag van een bijttest die je viervoeter in Frankrijk moet afleggen.


gezond op reis

Een kleine reisapotheek meenemen is altijd handig, zowel voor volwassenen als voor kinderen! Denk bijvoorbeeld aan je persoonlijke geneesmiddelen, ontsmettingsmiddel, kleefpleisters, steriele kompressen, insectenwerend middel, een verzachtend middel bij insectenbeten, een pijnstillend en koortswerend middel, iets tegen diarree, iets tegen reisziekte, zonnecrème en lippenbalsem met hoge beschermingsfactor, after-sun, een koortsthermometer, veiligheidsspelden, een pincet, een schaar, antibioticum, een middel tegen allergie, …

Elk jaar zijn er mensen die hun reis omwille van een ongeval, een ziekte, een sterfgeval, etc... moeten annuleren. Via Reli kan je een annuleringsverzekering afsluiten, die je vakantie terugbetaalt wanneer er zich iets onverwachts zou voordoen (zie 'Verzekering').

Een goede reisbijstandverzekering afsluiten, kan je eveneens een hoop problemen besparen. Reli biedt jou daarom haar Top Selection of Exclusive Selection verzekering aan (zie 'Verzekering').


in je koffer

Wat neem je nu allemaal mee op reis naar een vakantiewoning in het Zuiden? Van keukenhanddoeken tot zonnecrême, koffers pakken met behulp van een checklist zorgt ervoor dat je niets vergeet. 

Onze superpraktische vakantiechecklist werd door oermoeder en bedreven organisatrice Inge opgesteld na jaren reizen naar Zuid-Frankrijk, en is daardoor een must-have geworden. Print ze uit en het afvinken kan beginnen!

Vergeet ook niet te controleren of er lakens en handdoeken voorzien zijn in de woning, of of je deze hebt besteld. Een goed voorbereid man/vrouw is er twee waard!


onderweg

Begin voldoende uitgerust aan de trip! Als je met de auto reist, las je best om de twee uur een korte pauze in om even de benen te strekken. Of neem je tijd voor een kleine roadtrip met misschien zelfs enkele overnachtingen? Hier vind je alvast een beetje inspiratie.

De Reli-voucher die je enkele weken voor je vertrek ontvangt, brengt je naar jouw vakantiebestemming. Hierop vind je de contactgegevens van de verantwoordelijke die je kunt bereiken als je bijna op je bestemming aankomt, samen met een gedetailleerde wegbeschrijving.

Neem voldoende water mee voor onderweg. Eenmaal Lyon gepasseerd kan het in de auto wel heel erg warm worden, en dan is water een echte must!


vakantietips voor ons?

Heb je zelf nog een tip die ontbreekt in ons overzicht? Laat het ons weten per mail via info@reli.be of deel jouw ervaringen met ons en andere vakantiegangers via facebook, twitter of instagram!

populaire bestemmingen

Om je te helpen bij je zoektocht vind je hieronder enkele plekken die bij veel mensen in de smaak vallen.

Voeg je woning toe aan onze Reli-selectie

  • je hebt een vakantiewoning
  • vrij gedurende de piekperiode
  • proper onderhouden
  • graag een extra zakcentje
  • uitgerust als tweede woning

Maak gebruik van onze diensten

  • jaarlijks contract
  • promo & administratie
  • ondersteuning & advies
Ontdek de voordelen van Reli, maak een afspraak