Huur een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk waar je hond welkom is

Op reis gaan naar een vakantiehuisje in Zuid-Frankrijk doe je met het hele gezin. Je vakantie is dan ook niet compleet zonder je trouwe viervoeter. Omdat wij zelf ook grote dierenvrienden zijn, zorgen we er bij het uitkiezen van onze vakantiehuizen voor dat er ook huizen zijn waar honden mee op vakantie mogen.

Zoals altijd, hebben wij het terrein zelf bezocht. We kunnen dan ook met een gerust gemoed zeggen dat de onderstaande huizen allemaal dogfriendly zijn!


  • Deel dit artikel via
Ontdek onze vakantiehuizen waar je hond welkom is!

Opgelet, Frankrijk kent een aantal specifieke en strenge regels als je je huisdier in Frankrijk wilt meenemen. Voordat je vertrekt, check je dus best een aantal zaken. Ten eerste moeten huisdieren geïdentificeerd kunnen worden via een elektronische chip of tatoeage. Vervolgens moeten ze ook ingeënt zijn tegen rabiës en moet je in het bezit zijn van een Europees huisdierenpaspoort. Huisdieren jonger dan 3 maanden mogen Frankrijk niet in.

Verder bestaan er voor vecht- en waakhonden aparte regels en voorwaarden. Honden die als "gevaarlijk" worden aangezien zoals Pitbulls en kruisingen met de American Staffordshire Terrier, Boerboels, Mastiff en met de Tosa, mogen Frankrijk niet in. 

De American Staffordshire Terriër, de Tosa, de Rottweiler en kruisingen met de Rottweiler mogen Frankrijk wel binnen, op voorwaarde dat je een Franse houdervergunning hebt en een positieve uitslag van een bijttest die je viervoeter in Frankrijk moet afleggen.


  • Bespreek de reis op voorhand met je dierenarts
  • Neem evt. een hondenverzekering
  • Zoek op waar er een dierenarts in de buurt is
  • Voor onderweg: voorzie voldoende water en poepzakjes
  • Check (indien nodig) of het terrein omheind is