Vegetarisch eten in Zuid-Frankrijk: 6 tips!

Zuid-Frankrijk en vegetarisch (of zelfs veganistisch) eten, het is niet altijd een evidentie. Vlees- en visgerechten voeren er nog vaak de boventoon. Maar laat je als vegetariër zeker niet ontmoedigen. Met onze tips ga je ook als vegetariër zorgeloos op reis naar La Douce France.

Meer artikels over duurzaam reizen? Check ook volgende blogberichten:


  • Deel dit artikel via

1. Je suis végétarien(ne)

Spreek je niet vlot Frans? Zoek dan even op voorhand op hoe je in het Frans wilt uitleggen wat je wel of niet eet. Misschien eet je geen vlees, maar wel vis. Of ben je vegan en mijd je dus alle dierlijke producten (ook eieren, melk, kaas). Als je je voedingswensen vlot kunt uitleggen op restaurant, is de kans kleiner dat er toch iets ongewenst op je bord belandt. 

 

2. Happy Cow

Download de app Happy Cow of check hun website. Je zoekt op bestemming, waarna een lijst met veganistische en vegetarische restaurants verschijnt. Je ziet in een oogopslag hoeveel sterren – van 1 tot 5 – het restaurant krijgt en wat de reviews van eerdere gasten zijn.


3. Tripadvisor

Ook de app en website Tripadvisor helpen je op weg. Geef je bestemming in en kies in het menu “geschikt voor vegetariërs” of “veganistische opties”. Vind je op die manier geen restaurant dat je aanspreekt? Bekijk dan ook de andere restaurants en surf naar hun website om de menukaart te bekijken. Wedden dat er wel een paar gerechten tussen zitten die je kunnen bekoren?

 

4. Zelf koken

Het ideale aan een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk is dat je ook zelf kunt koken. Check eventueel op voorhand of er leuke biowinkels in de buurt zijn waar je gemakkelijk vegetarische alternatieve kunt kopen (veggieburgers, tofu, seitan, …). Al valt het aanbod in de gewone supermarkten tegenwoordig ook best mee


5. Wees creatief

Houd er rekening mee dat bepaalde restaurants in Zuid-Frankrijk niet berekend zijn op vegetariërs en wees niet te ontgoocheld als er geen vegetarische gerechten op het menu staan.  Probeer in dat geval een hoofdgerecht samen te stellen uit verschillende voor- en bijgerechten of vraag gerust om een aanpassing van een gerecht op de kaart. Een soep, salade of pastagerecht kan soms heel eenvoudig vegetarisch bereid worden. Wees niet te beroerd om ernaar te vragen.


6. Laat een review na

Heb je ergens lekker vegetarisch of veganistisch gegeten, laat dan een review na bij Google, Happy Cow en/of op Tripadvisor. Vermeld dan vooral ook wat je gegeten hebt. Op die manier is het makkelijker voor andere vegetariërs om restaurants te vinden die aan hun wensen kunnen voldoen. Als iedereen dat doet, wordt het uiteindelijk voor jou ook makkelijker!

populaire bestemmingen

Om je te helpen bij je zoektocht vind je hieronder enkele plekken die bij veel mensen in de smaak vallen.