Wijn proeven in de Languedoc-Roussillon

Languedoc-Roussillon doet u ongetwijfeld dromen over de uitgestrekte wijngaarden die het hart van elke wijnliefhebber sneller doet slaan. Deze regio verwierf reeds bekendheid onder de Romeinen en is met zijn bijna 400 000 hectare het grootste wijngebied in de hele wereld. Languedoc-Roussillon heeft de meest kwaliteitsvolle wijnen in haar gamma en is door haar hoog postkaartgehalte een aangename plek om te vertoeven.

Zelf zin gekregen in een degustiefje? Ontdek hieronder de leukste wijngaarden waar authenticiteit centraal staat!


  • Deel dit artikel via
Ontdek vakantiehuizen in de gerenommeerde wijnstreek Languedoc
Domaine La Tour Veille

Domaine La Tour Vieille 

In het pittoreske dorpje Collioure vind je de wijngaarden van Domaine La Tour Vieille die zich uitstrekken tot de Middellandse zee. Het wijndomein is een samensmelting van twee kleinere familiesites. De wijnranken worden het hele jaar door blootgesteld aan een stevige zeebries, ook wel "La tramontane" genaamd.

Door de steile hellingen wordt de wijn nog steeds op traditionele wijze verbouwd en komen bij de oogst geen machines te pas. Het belang van het instandhouden van deze traditie ontging ook Yasha Aginsky niet. Om dit culturele erfgoed te promoten maakte hij een documentaire "Wine from the Heart". 

Ga zelf op ontdekkingstocht en proef het ruime assortiment wijnen! Neem een kijkje op https://www.latourvieille.com


Château Castigno

Château Castigno ligt op zo'n dertigtal kilometer van de Zuid-Franse stad Béziers. Hoewel het wijndomein in handen is van een Vlaamse wijnboer, hoeft hij zeker niet onder te doen voor zijn Franse collega's. De wijnen van Château Castingo bekoren namelijk heel wat wijnliefhebbers en worden onder meer gesmaakt in sterrenzaken zoals het Hof van Cleve en de Karmeliet. 

Een extra troef die dit domein te bieden heeft, is de volledig biodynamische exploitatie. De druivenplukkers gaan manueel te werk, schaapjes houden het gras kortgewiekt en niet een tractor, maar een witte merrie wordt bij de pluk ingezet.

Zin gekregen om deze parel te bezoeken? Op http://www.chateaucastigno.com kan je meteen een afspraak maken met de dochter des huizes Ann-Sophie.

 

Château Castigno

Domaine Piétri-Géraud

Domaine Piétri-Géraud

Op slechts een boogscheut van de zee verwijderd vind je de wijnranken van Domaine Piétri-Géraud. Het wijndomein wordt gerund door het moeder-dochterduo Maguy & Laetitia en biedt een adembenemend uitzicht over de rotsachtige kusten. Al vijf generaties lang cultiveren ze met veel liefde en zorg de wijngaard. Authenticiteit staat centraal: de druiven worden handmatig geplukt.

Domaine Piétri-Géraud is ook al meermaals in de prijzen gevallen: zo mogen ze onder meer zes gouden medailles op hun naam schrijven.

Maak kennis met deze twee pittige dames en laat u betoveren door de prachtige locatie! http://www.domaine-pietri-geraud.com


Zin gekregen om Frankrijk en haar wijnen ter plaatse te gaan proeven? Wij selecteerden voor jou de mooiste vakantiehuizen in de buurt! 

populaire bestemmingen

Om je te helpen bij je zoektocht vind je hieronder enkele plekken die bij veel mensen in de smaak vallen.

Voeg je woning toe aan onze Reli-selectie

  • je hebt een vakantiewoning
  • vrij gedurende de piekperiode
  • proper onderhouden
  • graag een extra zakcentje
  • uitgerust als tweede woning

Maak gebruik van onze diensten

  • jaarlijks contract
  • promo & administratie
  • ondersteuning & advies
Ontdek de voordelen van Reli, maak een afspraak