Wat te doen in de Drôme: de mooiste bezienswaardigheden

De Drôme heeft een gevarieerd landschap van lavendelvelden, kabbelende riviertjes, imposante bergen en dromerige dorpjes. De ideale bestemming dus voor een fiets- of wandelvakantie


 • Deel dit artikel via
ontdek onze vakantiehuizen in de Drôme
 • Château de Grignan
 • La Ferme aux Crocodiles
 • Tulette
 • Lavendel

Tussen bergen en dorpen

De Drôme heeft een gevarieerd landschap van lavendelvelden, kabbelende riviertjes, imposante bergen en dromerige dorpjes. De ideale bestemming dus voor een fiets- of wandelvakantie

Bezoek Montélimar, stad van de nougat, ontdek de gezellige winkelstraatjes en markten van Valence, of wandel door de schilderachtige straatjes van Mirmande. Ontdek Tulette, een ongelooflijk charmant stadje met authentieke steegjes vol huizen uit de renaissance waar je talrijke historische monumenten kunt bezoeken.


Culinaire en andere verwennerijen

Verwen je smaakpapillen met de vele streekspecialiteiten. Denk aan de overheerlijke nougat van Montélimar, de artisanale olijfolie van Nyons en de wijnen van de Côtes du Rhône. Fijnproevers hebben er de kans om eens langs te gaan in één van de sterrenrestaurants van de bekende chef Anne-Sophie Pic of te koken met dé delicatesse uit de streek: het zwarte goud, de truffel. 

Heerlijk relaxen doe je in de thermen van Montbrun-les-Bains. Kies één van de arrangementen uit en laat je een dagje in de watten leggen! 


Voor jong en oud

Een dagje uit met de kids doe je naar de krokodillenboerderij in Pierrelatte, en golfliefhebbers kunnen naar hartelust een balletje slaan op één van de zeven golfterreinen van de Drôme.

Ook fietsers en wandelaars leven zich helemaal uit in de Drôme. Met haar meer dan 5000 kilometer uitgestippelde wandelroutes is de Drôme en topper op het gebied van wandeltoerisme. Kort als lange wandeling, van slaapplaats naar slaapplaats of maar enkele uren: er is voor ieder wat wils. Snuif je tijdens het wandelen graag wat cultuur op, dan kies je voor een wandeling op de vluchtroute van de Hugenoten.

Ook fietsroutes zijn er in overvloed. Een optie is de véloroute die de naam 'Le long de la rivière' draagt. Een tocht van maar liefst 130 kilometer die langs de rivier de Drôme gaat. Vanzelfsprekend kan je op elk moment in de route invallen of stoppen, er zijn geen verplichtingen, je fiets zoals jij dat wenst.


Chateau de Grignan

Château de Grignan is het grootste renaissancekasteel van Zuid-oost Frankrijk, het kasteel geeft je uitzicht op de Mont Ventoux, de berg van Lance en de vele lavendelvelden die de stad omringen.

Het gebouw heeft een militaire functie en is gebouwd op een rots met steile wanden. In de 15e eeuw werd de strenge burcht door Gaucher Adhémar omgebouwd tot een luxueus kasteel.

Meer info Drôme

Vakantiehuis Ferme du Figuier

Rhône-Alpes, Drôme

Vakantiehuis Les Chênes Verts

Rhône-Alpes, Drôme

Vakantiehuis Colonzelle-Ecurie

Rhône-Alpes, Drôme

Vakantiehuis Maison Martine

Provence, Vaucluse

Vakantiehuis Gite Geneviève

Rhône-Alpes, Drôme

Vakantiehuis Colonzelle-Voute

Rhône-Alpes, Drôme

Vakantiehuis Colonzelle-Billard

Rhône-Alpes, Drôme

Vakantiehuis Galiniero

Rhône-Alpes, Drôme


Een vakantiewoning huren bij Reli geeft je het comfort en vrijheid om de streek van de Drôme te ontdekken.

Reli koos voor jou de fijnste huizen in de Drôme uit. Neem je een kijkje?

populaire bestemmingen

Om je te helpen bij je zoektocht vind je hieronder enkele plekken die bij veel mensen in de smaak vallen.

Voeg je woning toe aan onze Reli-selectie

 • je hebt een vakantiewoning
 • vrij gedurende de piekperiode
 • proper onderhouden
 • graag een extra zakcentje
 • uitgerust als tweede woning

Maak gebruik van onze diensten

 • jaarlijks contract
 • promo & administratie
 • ondersteuning & advies
Ontdek de voordelen van Reli, maak een afspraak