Tips voor een uitstap in de Languedoc

Op zoek naar leuke uitstapjes in de Languedoc, vlakbij je vakantiehuis? Deze regio heeft heel wat te bieden!

In dit artikel delen we enkele persoonlijke Reli favorieten voor een uitstap in de Languedoc.


  • Deel dit artikel via
Ontdek onze vakantiehuizen in de Languedoc

De zoutvlakjes van Aigues-Mortes

In Aigues-Mortes kun je de enorme zoutvlaktes bezoeken waar het beroemde “Fleur de Sel” zout gewonnen wordt.

Het proces om dit zout te ontginnen is volledig natuurlijk. Wist je dat 35 vierkante meter water slechts één kilogram Fleur de Sel oplevert?

De zoutvlaktes bezoeken kan met een treintje, te voet of met de mountainbike. Er is ook een klein museum waar je wat meer uitleg krijgt over het hele proces van de zoutwinning.

In het winkeltje aan de ingang kun je je eigen potje Fleur de Sel scoren om direct mee aan de slag te gaan in je vakantiewoning!

 


Canyoning, niet voor watjes!

Je grenzen verleggen doe je dankzij Trace Adventures in Saint-Guilhem-le-Désert. Laat zien dat je een echte avonturier bent en ontdek de natuur van de Hérault op een sportieve manier.

De grootste uitdaging? Dat moet wel canyoning zijn. Tem de kliffen van de Gorges de l’Hérault, duik in het water en laat je leiden door de rivier. Een avontuur om nooit meer te vergeten!


De bamboetuin van Prafrance

De bamboetuin van Prafrance is een enorme botanische tuin die maar liefst 34 hectare groot is. Hij werd in het jaar 1856 opgericht
door Eugène Mazel, een gepassioneerde plantkundige. Mazel importeerde allerlei verschillende exotische bamboesoorten, onder meer uit Japan, Noord-Amerika en de Himalaya.

Naast 150 soorten bamboe, vind je in deze tuin ook een Feng Shui tuin, serres uit de 19e eeuw, een Laotiaans dorp en zelfs een labyrint!

Tijdens de zomermaanden is de bamboetuin
7 dagen op 7 open. Reken voor een wandeling op een tweetal uurtjes. En vergeet zeker je fototoestel niet, want deze tuin levert bijzonder mooie plaatjes op!


Roc de Massereau

Voor een portie avontuur moet je in Roc de Massereau zijn. Je beleeft er een onvergetelijke dag tussen de bomen en op het water!

Zowel beginners als ervaren sporters kunnen in alle veiligheid de boomklimparcours volgen. Er zijn 50 kabelbanen, zelfs tot 200 m boven het water. Sommige doe je te voet, andere met de fiets (echt waar!). Er is ook een speciaal parcours voor de allerkleinsten (vanaf 2 jaar).

In het park kun je terecht voor stand-up paddling en kanovaren op de rivier de Vidourle. Waterpret gegarandeerd!