Tips voor een uitstap in de Dordogne

Op zoek naar leuke uitstapjes in de Dordogne, vlakbij je vakantiehuis? De eeuwenoude kastelen, ongerepte natuur en uitgestrekte wijngaarden zijn maar enkele van de vele redenen om deze prachtige streek te bezoeken.

In dit artikel delen we enkele persoonlijke Reli favorieten voor een uitstap in de Dordogne.


  • Deel dit artikel via
Ontdek onze vakantiehuizen in de Dordogne

Brantôme, het Venetië van de Périgord

Ten noorden van Périgeux ligt Brantôme, een stadje temidden van de rivier de Dronne. De stad wordt ook wel eens het Venetië van de Périgord genoemd, omdat het stadscentrum door water omringd is.

De stad werd gebouwd rondom haar abdij. Naast de abdij met haar omvangrijke kloostertoren, is ook de wirwar van staatjes in het stadscentrum een bezoek waard. Ze nemen je mee van de Notre Dame-kerk via een brugje naar Jardin des Moines, een mooi park aan het water waar je in de zomer de eendjes kan voederen en met een kano de omgeving kan verkennen.


Truffelzoektocht

Van sublieme wijnen tot foie gras, de Dordognestreek is zonder twijfel de uitgelezen vakantieplek voor echte Bourgondiërs. Maar het neusje van de zalm? Dat is ongetwijfeld de zwarte truffel, de trots van de Périgord.

Een absolute must-do in de Dordogne is dan ook een truffelzoektocht. Hiervoor kan je terecht bij Edouard Aynaud in Péchalifour. Samen met z’n hond Lino neemt hij je mee op een 2 uur durende tocht waarbij hij je alle geheimen van de truffeljacht uit de doeken doet.


Kastelen tellen op het water

Lijk het je wel wat om per boot de Dordogne te verkennen? Aan Port Sainte Foy ga je met je hele reisgezelschap aan boord van de Rabaska, een Canadese kano die je - geheel in indianenstijl – meeneemt op een trip doorheen de prachtige Dordognevallei.

Onder leiding van een ervaren gids vaar je van aan de haven van Sainte Foy in zo’n 3 uur tijd tot aan de haven van Pessac. Onderweg kom je een hele reeks kastelen tegen waaronder Château Picon, Château de Ribebon en Château de Vidasse.

Je kiest zelf de lengte van de trip, van een tochtje van 6 km tot een daguitstap waarbij je 25 km vaart. Op de boot is plaats voor 15 personen. Grote groepen reserveren best op voorhand.


Escape game

In 2004 werden het landgoed en de panoramische tuinen van Limeul gerestaureerd. Van toen af aan is het de geliefkoosde trekpleister van al wie houdt van kleurrijk natuurschoon.

Sinds kort kun je er met het hele gezin – of onder vrienden – deelnemen aan de Escape Game Garden. Van gecodeerde boodschappen tot uitdagingen en raadsels, om het avontuur tot een goed einde te brengen, is het belangrijk om alle koppen bij elkaar te steken en je kennis met elkaar te delen!