Proef de authentieke Provence in Goult

Goult is een pittoresk dorpje in het hart van de Luberon, omgeven door glooiende heuvels, eindeloze wijngaarden en geurige lavendelvelden. Het dorp staat bekend om zijn heerlijke truffels, authentieke Provençaalse sfeer en rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen.

Ophélie Jammaers ging voor ons op pad om de bijzonderheden van Goult te ontdekken.


  • Deel dit artikel via

Schilderachtig mooi dorp


De geplaveide straten, stenen huizen en kleurrijke luiken geven dit magisch plekje een schilderachtige sfeer. Wanneer de zon schijnt, is het heerlijk om een cappuccino of wijntje te drinken onder de platanen op het dorpsplein. Er zijn ook verschillende restaurants waar je kan genieten van de échte Provençaalse keuken.

Goult is verrassend genoeg nog niet zo bekend als Gordes of Roussillon, maar dat maakt het juist bijzonder.


Oude molen & kerk


Trek zeker een middag uit om het centrum bezoeken want er zijn meerdere historische bezienswaardigheden te ontdekken. Een van de hoogtepunten is de oude molen, waar je kan leren hoe graan gemalen wordt. Picknicken doe je in het nabijgelegen park, waar je een prachtig zicht hebt op de omgeving.

Goult heeft ook een aantal oude kerkjes, waaronder de imposante kerk van Saint-Sebastian uit de 12e eeuw.


Wandelen naar Bonnieux


Ook voor natuurliefhebbers valt er genoeg te beleven. Vanuit het dorp vertrekken verschillende wandel- en fietsroutes doorheen de heuvels van de Vaucluse. Wij testten de wandeling van Goult naar Bonnieux uit via Lacoste en kunnen deze tocht alleen maar aanbevelen! Gedurende 14 kilometer volg je een oud voetpad langs amandelbomen, door bossen en over kronkelende beekjes.

Halverwege passeer je Lacoste, een charmant dorpje dat bekend staat om zijn oude kasteelruïne. Trotseer zeker de steile weg ernaartoe want, die trakteert je op een waanzinnig uitzicht over de Calavon vallei en de Mont Ventoux.


Eén met de natuur


Tijdens de tweede etappe van de tocht wandel je langs wijngaarden, olijfbomen en cipressen. Ook passeer je enkele landgoederen om “U” tegen te zeggen. Vanuit de vallei heb je zowel zicht op Lacoste als op Bonnieux. Je voelt je hier één met de natuur. Geleidelijk aan verandert het landschap en bereik je de stadswal van het oude vestingstadje Bonnieux.

Na een steile klim en 86 treden bereik je de oude kerk. Geniet hier in de schaduw van eeuwenoude cederbomen van een uitzonderlijk panorama dat zich uitstrekt van de Petit Luberon tot de Monts du Vaucluse en de Mont Ventoux. Bezoek op je terugweg zeker Le Musée de la Boulangerie – zo krijg je wat meer achtergrond over de overheerlijke baguettes en pains au chocolat die je elke ochtend opsmult!