Wat te doen in Nice: de mooiste bezienswaardigheden

Bienvenue à Nice! Deze stad aan de Middellandse zee is gelegen tussen Marseille en Genua en is één van de grootste toeristische trekpleisters aan de Franse Rivièra. Toch biedt Nice veel meer dan enkel zon, zee en strand. Na Parijs is Nice de stad met de meeste musea in Frankrijk. Cultuurtrippers komen dus ook zeker aan hun trekken in deze badstad. Lees snel verder en laat je verrassen door cultureel Nice!


  • Deel dit artikel via
Boek snel en bezoek Nice

bienvenue à Nice

Het was op het einde van de 19e eeuw dat Nice zich ontpopte tot één van de eerste echte grote Franse steden die zich ook op toeristen toespitste. Vele rijke buitenlanders vonden hun weg naar Nice en kochten er verschillende buitenverblijven.

Vandaag de dag wordt de stad nog door vele mensen beschouwd als 'mondaine badplaats', toch biedt de stad veel meer dan enkel zon, zee en strand. Vele waardevolle historische gebouwen van toen zijn overeind gebleven en maken de stad ook op cultureel vlak een ware trekpleister.


volg de sporen van de geschiedenis

Nice was tijdens de geschiedenis in handen van verschillende volkeren die elk hun sporen hebben nagelaten in de stad. Wereldberoemd is de zeven kilometer lange Promenade des Anglais, die in 1822 gebouwd werd in opdracht van de Engelse toeristen. Langs de Promenade staan vele 19de-eeuwse magnifieke Belle Époque-gebouwen.

Op de Romeinse site van Chimiez kun je prachtige bewaarde thermen en een amfitheater bewonderen. De verkeersvrije oude stad met haar gezellige steegjes, leidt je dan weer langs de prachtige barokke kerken


un peu de culture

Echte cultuurtrippers komen in Nice ook echt aan hun trekken. Een aanrader is zeker het MAMAC, het museum voor moderne kunst, dat een prachtige collectie pop-art huisvest. Ook het Musée Matisse, met werk van de beroemde schilder Henri Matisse, die zelf een hele tijd in Nice woonde, is een echte must-do. Vergeet ook zeker het Musée d'Archéologie bij de Romeinse thermen niet.


tips voor de cultuurtrippers

Breng ook eens een bezokje aan het Museum Marc Shagall. Het museum bezit de grootste collectie religieuze kunstwerken Marc Shagall, een Joodse schilder. Houd tot slot ook even halt aan het Regionaal Historisch Museum dat gevestigd is in het Palais Lascaris, een barok paleis uit 1648 dat vooral bekend is om zijn monumentale trappenhuis en de zalen op de tweede verdieping.


een snuifje Rusland

Je kan er niet naast kijken, de Russische kerk met karakteristieke uivormige koepels aan de Middellandse Zee die gebouwd werd in opdracht van de laatste Russische tsaar, Nicolaas II. Het interieur van de kerk is rijk versierd met muurschilderingen, fraaie houten lambriseringen en iconen. De moeite waard dus om deze kerk eens een bezoekje te brengen!


welkom op Cap Ferrat

Ten oosten van Nice ligt het schiereiland Cap Ferrat. Vele rijke inwoners lieten er in de 19e eeuw luxueuze villa's bouwen, zoals ook de excentrieke barones Ephrussi de Rotschild. Zij liet aan het begin van de 20e eeuw een huis bouwen op het hoogste punt van de Cap Ferrat. Na haar dood liet ze het huis en haar hele verzameling kunstschatten en antiek na aan het Institute de France.


au marché!

Neem tijdens je vakantie in Nice ook zeker de tijd om het oude stadsdeel te verkennen. Breng een bezoekje aan de Cours Saleya in het centrum van het oude Nice waar iedere dag markt wordt gehouden. Hoewel de naam anders doet vermoeden zijn hier naast bloemen andere verse producten te koop die samen een kleurrijk geheel vormen. Op maandag is er geen algemene markt, maar verandert de Cours Saleya in een vlooienmarkt.


kom even op adem

Bovendien kan je in de vele terrasjes en restaurantjes heerlijk op adem komen en lekker tafelen, het mediterrane eten met zijn Italiaanse invloeden in deze streek is werkelijk subliem. Kortom, Nice is een stad voor levensgenieters en cultuurfanaten

populaire bestemmingen

Om je te helpen bij je zoektocht vind je hieronder enkele plekken die bij veel mensen in de smaak vallen.

Voeg je woning toe aan onze Reli-selectie

  • je hebt een vakantiewoning
  • vrij gedurende de piekperiode
  • proper onderhouden
  • graag een extra zakcentje
  • uitgerust als tweede woning

Maak gebruik van onze diensten

  • jaarlijks contract
  • promo & administratie
  • ondersteuning & advies
Ontdek de voordelen van Reli, maak een afspraak