Wat te doen in Montpellier: de leukste bezienswaardigheden

Montpellier, de hoofdstad van de Languedoc-Roussillon, ligt slechts op een boogscheut van de Middellandse zee en op slechts drie uurtjes rijden van Barcelona of Italië. De bruisende stad heeft vele toeristische trekpleisters die tot het Europese werelderfgoed behoren. De stad ademt geschiedenis en cultuur. Bovendien is het grootste deel van de binnenstad autovrij, ideaal dus om lekker rond te struinen in de karakteristieke binnenstad. Redenen genoeg dus om Montpellier een bezoekje te brengen!


  • Deel dit artikel via
Ontdek hier ons volledige aanbod

ontdek Montpellier

Montpellier is een uniek Europees voorbeeld van urbanisme, dankzij wijken als Antigone en Port Marianne en het Odysseum dat ontworpen werd door de grootste moderne architecten op internationaal niveau. Naast deze moderne wijken biedt Montpellier ook heel wat cultuur en een rijke geschiedenis van meer dan 1000 jaar oud. De laatste jaren heeft Montpellier zich enorm ontwikkeld waardoor het hart van de stad zich naar het zuiden heeft verplaatst, richting de Middellandse Zee. 
 


must-do's

Wandel door het oude stadsgedeelte van Montpellier, Ecusson genaamd, met haar smalle steegjes, winkels en haar herenhuizen, zoals het Varennesherenhuis en het herenhuis van de Schatbewaarders van de Beurs. Het Varennesherenhuis huisvest bovendien ook twee musea: het museum van het Oude Montpellier, dat schilderijen, keramiek en voorwerpen van de middeleeuwen tot de 19e eeuw tentoonstelt, en het Le Fougaumuseum dat gewijd is aan volkskunsten en -tradities. Een ander bekend museum in de stad is het Fabremuseum, dat schilderscollecties en beelden van de 15e eeuw tot heden huisvest.

 


lekker kuieren

Wat je sowieso niet mag missen is het voetgangersplein van de Comédie, gelegen in het hart van Montpellier en de Charles de Gaulle-esplanade in de schaduw van de platanen. Ook de promenade van La Peyrou dat een prachtig zicht geeft over de stad is een ware aanrader. Breng bovendien een bezoekje aan het Saint-Clémentaquaduct, de Triomfboog, de Saint-Pierrekathedraal in zuidelijke gotiekstijl, de plantentuin en de nieuwe Antigonewijk met zijn vele pleinen. Nood aan rust? Kom even op adem op één van de aangename pleinen versierd met fonteinen en caféterrassen.


hoe ernaartoe?

Ga zorgeloos naar Montpellier en neem de trein: met de TGV kom je aan in het centrum van de stad, namelijk aan Gare Saint-Roch. Met het vliegtuig land je op het vliegveld Montpellier Méditerranée dat op een kleine 10 minuutjes ligt van het charmante stadscentrum. Een shuttlebus staat klaar om je mee te nemen naar de stad. Verkies je toch liever de wagen? Neem dan de A9 van/naar Lyon, Marseille, Toulouse, Spanje en Italië en de A75 van/naar Parijs. 
 


populaire bestemmingen

Om je te helpen bij je zoektocht vind je hieronder enkele plekken die bij veel mensen in de smaak vallen.

Voeg je woning toe aan onze Reli-selectie

  • je hebt een vakantiewoning
  • vrij gedurende de piekperiode
  • proper onderhouden
  • graag een extra zakcentje
  • uitgerust als tweede woning

Maak gebruik van onze diensten

  • jaarlijks contract
  • promo & administratie
  • ondersteuning & advies
Ontdek de voordelen van Reli, maak een afspraak