Wat te doen in de Luberon: de leukste bezienswaardigheden

De Luberon is een adembenemend mooie streek in de Provence. Haar natuurlijke pracht en charmante dorpjes zorgen dat je hier niet meer weg wilt, en dat je van de Luberon blijft dromen lang nadat je er geweest bent. Barbara van Reli ging er met haar gezin op vakantie en deelt haar favoriete plekjes en activiteiten.


  • Deel dit artikel via
Ontdek onze vakantiewoningen in de Luberon

Mijn 3 favoriete dorpjes
 

1. Gordes is officieel één van de mooiste dorpen van Frankrijk. Met haar geplaveide steegjes en de gezellige pleintjes heeft dit dorp de aanblik van een postkaart. In de indrukwekkende abdij van Sénanque kan je een paar keer week een rondleiding volgen door de 12de eeuwse gebouwen.

2. Vanuit Bonnieux kan je genieten van een prachtig verzicht, en haar elegante oude gebouwen en historische straatjes spreken tot de verbeelding.

3. In Ménerbes, waar ook Picasso en Albert Camus vaak vertoefden, wemelt het van de kunstenaars. Bezoek hier ook zeker l'Abbaye de Saint-Hilaire, een zeer idyllische plek vol geschiedenis!

Gordes

Provence Hipposervices

Wat te doen? Actieve tips!


1. Paardrijden

Olivier van Provence Hipposervices (dichtbij Apt) leert je vanalles bij over de streek. Ga op ontdekking in een huifkar of te paard.

2. Truffels zoeken

Les Pastras is een organische boerderij die truffelzoektochten organiseert. Uiteraard gecombineerd met de proeverij nadien :-)

3. Fietsen 

Bij Sun-E-bike in Bonnieux kan je (elektrische) fietsen huren om het mooiste natuurgebied van de Provence te ontdekken. 


#beautifulplaces
 

De Luberon bestaat uit ontelbare uitzonderlijke en mystieke plekjes. Onze favorieten:

1. De okergele rotsformaties van Le Sentier des Ocres zijn bijzonder fotogeniek. Hier won men vroeger oker als kleurstof voor verf. Met ezeltjes! De route leent zich nu perfect voor een wandeling met het gezin.

2. Le Rocher de Bellevue vind je in het kleine dorpje Saignon. Het historische fort diende ooit ter bescherming van de vallei van Apt. Een stevige wandeling van 2 uur leidt je naar een prachtig panoramisch zicht op onder andere de Mont Ventoux.  

Le Sentier des Ocres

 

3. La Fontaine de Vaucluse. Zeer toeristisch, maar toch wel de moeite waard om eens te zien. De afdaling naar de natuurlijke bron is een beleving voor jong en oud!

4. Le Moulin de Jerusalem in Goult. Deze molen biedt je een prachtig vergezicht op de heuvels van de Luberon. En na afloop geniet je van een heerlijke lunch in Café de la Poste of één van de andere gezellige restaurantjes.


Isle-sur-la-Sorgue

Naar de markt!
 

Op een vakantie in één van de meest authentieke streken van de Provence, kan een marktje niet ontberen. 

1. Isle-sur-la-Sorgue (op zondag) is een must-do is voor liefhebbers van oude spulletjes. De stad kreeg niet voor niets de naam van hoofdstad van de brocante en antiquiteiten!

2. Marché Provencal van Apt (op zaterdag): hier vind je de heerlijkste kazen, de lekkerste meloenen en de beste olijven voor bij je aperitief. Vertrek tijdig, zodat je zeker een parkeerplaatsje vindt dichtbij het centrum van Apt. 

 

3. Le Marché du Lourmarin (op vrijdag) is een leuke markt die al veel van onze klanten, wist te bekoren. Een croissant met koffie in de oude stad Lourmarin is het perfecte begin van een ontspannende vakantiedag!

 

Heb je zelf nog leuke tips die je met andere Zuid-Frankrijkliefhebbers wilt delen?
Laat het ons zeker weten op info@reli.be. Alvast bedankt!