Wat te doen in Cannes: de mooiste bezienswaardigheden

Bezoek Cannes, de stad waar jaarlijks de bekenste Hollywoodsterren afzakken om er te pronken op het filmfestival. Veel glitter and glamour dus, al heeft Cannes veel meer in petto: prachtige oude gebouwen, een grote imposante boulevard, vele winkels, musea en imposante jachthavens. Goesting om te vertrekken? Lees dan snel verder en laat je inspireren. 


  • Deel dit artikel via
Boek snel en bezoek Cannes

le Vieux Port in Cannes

Niet te missen, de oude haven van Cannes is één van de bekendste plaatsjes in de stad. Neem zeker de tijd om eens langs de imposante jachthavens te flaneren en te genieten van het indrukwekkend zicht. Bij de haven staat ook een wachttoren die in 1385 door monniken werd gebouwd en die je zelf kan beklimmen. Eenmaal boven heb je een verbluffend uitzicht over de hele jachthaven. Wandel ook even door de Marché Forville, een overdekte markt waar dagelijks veel verse producten te koop worden aangeboden. 


Notre-Dame d’Esperance

In het centrum van Cannes staat één van de mooiste kerken van de stad, la Notre-Dame d'Esperance. De kerk werd gebouwd in de 16e eeuw en bevat naast vele gotische elementen ook veel lokale invloeden. Je kan de kerk bezoeken en er vele prachtige kunstwerken aanschouwen, zoals bijvoorbeeld het Fresco van George Roux, dat de doop van Christus weergeeft.


Palais des Festivals et des Congres in Cannes

Dit gebouw is geopend in 1983 en wordt voor verschillende feesten en congressen gebruikt, zoals ook voor het Festival in Cannes. In de grootste zaal kunnen meer dan 2000 gasten plaatsnemen. Bovendien beschikt het gebouw ook over een grote expositieruimte en een casino


Musée de la Castre in Cannes

Als je Cannes bezoekt, houd dan zeker eens halt bij het Museum de la Castre dat gelegen is bovenop een heuvel in een oud kasteel. Bovendien is de hele collectie afkomstig van een Nederlandse baron, die zijn erfstukken in de 19e eeuw naliet aan het museum. De collectie bestaat uit voorwerpen die gebruikt werden door volkeren van rond de Middellandse Zee, uit China en uit Midden-Amerika. 


even flaneren...

Neem tijdens je bezoek in Cannes ook zeker eens de tijd om de gezellige oude binnenstad le Suquet te verkennen, hier vind je namelijk de meeste sfeer. Een bezoek aan Cannes is natuurlijk niet compleet zonder ook even over de Boulevards (du Midi & de la Croisette) te paraderen. Langs deze boulevards liggen de duurste hotels en winkels. De straat met de meeste dure zaken heet Rue D’Antibes

populaire bestemmingen

Om je te helpen bij je zoektocht vind je hieronder enkele plekken die bij veel mensen in de smaak vallen.

Voeg je woning toe aan onze Reli-selectie

  • je hebt een vakantiewoning
  • vrij gedurende de piekperiode
  • proper onderhouden
  • graag een extra zakcentje
  • uitgerust als tweede woning

Maak gebruik van onze diensten

  • jaarlijks contract
  • promo & administratie
  • ondersteuning & advies
Ontdek de voordelen van Reli, maak een afspraak