Wat te doen in de Aude: de leukste bezienswaardigheden

Treed binnen in de wereld van de Katharen.

410 jaar na Christus scheurden de Katharen zich af van de katholieke kerk. Ze zouden zuiver leven... In de Aude

Het land der katharen draagt nog steeds de sporen van deze rijke geschiedenis. Prachtige historische steden, talrijke burchten, monumenten, kathedralen en kerken in de Languedoc zijn hiervan getuige. Naast de historische rijkdom wordt Aude ook gekenmerkd door haar boeiend en afwisselend landschap. Stranden, meren, bossen, rivieren en bergen zorgen voor een unieke mix van natuur tijdens je vakantie.


  • Deel dit artikel via
Ontdek onze vakantiehuizen in Aude

Carcassonne

Liefhebbers van historisch erfgoed en oude, indrukwekkende gebouwen halen hun hart op tijdens een bezoek aan Carcassonne. Deze stad is, na de stad van de liefde en Mont-Saint-Michel, de grootste toeristische trekpleister van Frankrijk.

Carcassonne is de best bewaarde, grootste, middeleeuwse vestigingsstad van Europa en behoort met recht en rede tot het UNESCO werelderfgoed. De oude binnenstad La Cité de Carcassonne werd volledig gerestaureerd.

Ga iets drinken op het gezellige Place Marcou en laat het prachtige plein met fontein, de schilderachtige straatjes en souvenirwinkeltjes je bekoren.

Meer info Aude


festiviteiten in Carcasonne

Van juni tot augustus is Carcasonne de place to be van cultuurliefhebbers.

Haar binnenstad wordt dan omgetoverd tot één groot festival, een evenement waar je niet omheen kunt. Meer dan honderd concerten en voorstellingen zorgen voor een gevarieerd aanbod van klassieke muziek, dans, jazz, opéra, toneel en concerten met nationale en internationale artiesten. 

Festival de Carcassonne

Carcassonne vs Castelnaudary

Op amper een half uurtje rijden van Carcassonne ligt het historische stadje Castelnaudary. Deze betoverende plek werd in de 12de eeuw gebouwd rondom een kasteel en werd tot tweemaal toe belegerd tijdens de kruistocht tegen de Katharen. Proefde je in Caracassonne reeds de heerlijke Cassoulet schotel, een lokale delicatesse met bonen en vlees, dan kan je hier de vergelijking maken.

Beide steden strijden om de titel van het beste Cassoulet-recept, maar Castelnaudary is de enige die dit verrukkelijke gerecht bejubelt met een heus Cassoulet feest. Dat vind het laatste weekend van augustus plaats. Je vind er Cassoulet proeverijen, een delicatessenmarkt, een groot bloemencorso, talrijke activiteiten, voorstellingen en concerten. Hier wil je graag bij zijn!

Is de Cassoulet uit Castelnaudary of die uit Carcassonne nu de beste?

voorbij Carcassonne

Rijd een beetje voorbij Carcassone en breng een bezoek het historisch rijke Narbonne. De binnenstad getuigt van vele eeuwen geschiedenis met o.a. de Kathedralen Sainte-Juste en Saint-Pasteur en het aartsbischoppelijk paleis. 

Via het 'Canal de la Robine' bereik je vanuit Narbonne gemakkelijk de Aude en de zee. Op een boottochtje heb je een prachtig beeld op de schilderachtige stad.

In Aude vind je, naast al het bovenstaande, ook de burchten uit het land van de Katharen zoals Peyrepertuse en Quéribus, de abdijen van Fontfroide en van Lagrasse, en de romaanse beelden van de meester van Cabestany

Abdij van Fontfroide

ter land en ter zee

Natuur- en sportfanaten, niet getreurd! In Aude kun je prachtige wandelingen maken. De Montagne Noire of in het Regionaal Natuurpark la Narbonnaise en Méditerranée, de keuze is aan jou. De ongerepte natuur en de magnifieke landschappen die je hier kunt bewonderen, zullen jullie harten sneller doen slaan.

Hou je meer van zon, zee en strand, dan ben je in de Aude eveneens aan het juiste adres. In Narbonne-plage ligt een vijf kilometer lang zandstrand met een breed palet aan zomeractiviteiten op jou te wachten. Zonnen, zwemmen en sporten worden ‘s avonds afgewisseld met gezellige markten en openluchtvoorstellingen.

In alle rust geschiedkundig erfgoed bezoeken, prachtige wandelingen maken, of gewoon uitrusten, ook hiervoor moet je in de Aude zijn. 

Wij selecteerden voor jou het leukste vakantiehuis in de Aude, zodat je van dichtbij de geschiedenis van de Katharen kunt herbeleven!

populaire bestemmingen

Om je te helpen bij je zoektocht vind je hieronder enkele plekken die bij veel mensen in de smaak vallen.

Voeg je woning toe aan onze Reli-selectie

  • je hebt een vakantiewoning
  • vrij gedurende de piekperiode
  • proper onderhouden
  • graag een extra zakcentje
  • uitgerust als tweede woning

Maak gebruik van onze diensten

  • jaarlijks contract
  • promo & administratie
  • ondersteuning & advies
Ontdek de voordelen van Reli, maak een afspraak