Wandelen in de hoge Alpen van de Alpes-de-Haute-Provence

Dit prachtige Zuid-Franse departement kenmerkt zich door haar contrasten. In het zuiden vind je prachtige natuurparken en typische Provençaalse dorpjes.

In het westen en het noorden domineren de hoge Alpen

Van alles te beleven dus!


  • Deel dit artikel via
ontdek onze vakantiehuizen in de Alpes-de-Haute-Provence

Wandelaars, laat jullie gaan! 

Wandelliefhebbers worden hier verwend. Het Plateau van Valensole en het Regionaal Park van de Verdon zullen bij de meesten onder jullie wel een belletje doen rinkelen. Hier kan je dagen en weken spenderen zonder twee keer dezelfde plek te bezoeken. 

Wist je trouwens dat de bekende Napoleonroute de Alpes-de-Haute-Provence doorkruist? Ideaal om mooie dorpen zoals Dignes-les-Bains, Castellane en Sisteron te ontdekken. 

Laten we ook de Alpen niet vergeten. Je maakt er de meest magnifieke bergwandelingen!

Groene dalen en blauwe bergmeren 

Als je een zwak hebt voor mooie waterplekjes, dan is een uitstap naar Lac de Sainte Croix, Lac de Castillon, La Durance of Lac d’Esparron zeker aan te raden. Je zal verrast zijn hoe prachtig deze meren zijn! Helblauw water omkaderd door groene heuvels - wat een uitzicht! 

Het meer van Sainte-Croix is het op één na grootste stuwmeer van Frankrijk, dat bestaat sinds 1973. De prachtige turquoise kleur van het meer spreekt tot ieders verbeelding. Je blaast er niet alleen uit op de talrijke kleine strandjes, er staan ook vele watersportactiviteiten op het programma. Zo kan je er surfen en kajakken, waterfietsen, zeilen of elektrische bootjes huren bij Le Petit Port

In het meer van Sainte-Croix mondt de bekende Gorges du Verdon uit, de op één na grootste kloof ter wereld. Deze kloof wordt niet zomaar de Grand Canyon van Europa genoemd! Dit natuurverschijnsel is een ware must-see voor bergbeklimmers, wandelaars en natuurliefhebbers. 

Le Sentier Martel’ is één van de bekendste en 7 uur durende wandelroutes die je meeneemt op een afdaling in de prachtige Gorges du Verdon. 

Gorges du Verdon

De Gorges du Verdon, niet echt een ‘verborgen’ verleider voor de meesten onder jullie. Deze Europese Grand Canyon is een 25 km lange insnijding in het kalksteenplateau die op sommige punten tot 700 duizelingwekkende meters diep is. Op de grond is de kloof tussen de acht en negentig meter breed en alleen te voet, per kajak, of met het raft te verkennen. Sportievelingen kunnen zich hier helemaal overgeven. En ook wandelaars, die vanaf het panoramische uitkijkpunt Point Sublime een GR-route kunnen bewandelen, zullen zich een uitstap naar de Gorges du Verdon niet beklagen.

Meer info Var

Vakantiehuis La Luciole

Provence, Var

Vakantiehuis Lavandin

Provence, Alpes-de-Haute-Provence

Vakantiehuis Montferrat

Provence, Var

Vakantiehuis Maison du Cheiron

Provence, Alpes-de-Haute-Provence


Provençaalse charme 

Wandelen en zwemmen is natuurlijk niet het enige wat je hier kan doen. De Alpes-de-Haute-Provence bezit verscheidene typische Provençaalse dorpjes met smalle steegjes, zoals RiezGréoux-les-BainsManosque en - natuurlijk - Castellane. 

De charmante pleintjes met fonteinten, pittoreske steegjes en oude huizen in het pittoreske Manosque zullen je niet onberoerd laten! Vergeet zeker niet een wijntje te drinken op één van haar terrasjes. 

Castellane

Loop langs de vestigingswallen van Castellane, waar Napoleon doortrok in 1815 op weg van Elba naar Parijs. Het idyllische stadje ligt op amper 8 km van de Gorges du Verdon. Het dorpsplein Marcel-Sauvaire is werkelijk uit een postkaart geknipt: de terrasjes zorgen overdag en ’s avonds voor een gezellige drukte, terwijl de inwoners en toeristen ’s avonds de nodige verkoeling zoeken onder de platanen. Ook is het mogelijk van hier te wandelen naar de kapel Notre Dame du Roc. Deze mooie kapel die gebouwd is op een rots biedt je een prachtig zicht op Castellane en op het dal van de Verdon.

Meer info Alpes-de-Haute-Provence

Vakantiehuis Maison du Cheiron

Provence, Alpes-de-Haute-Provence

Vakantiehuis Lavandin

Provence, Alpes-de-Haute-Provence


Ontdek al deze charme van de Alpes-de-Haute-Provence vanuit een leuke vakantiewoning van Reli!

populaire bestemmingen

Om je te helpen bij je zoektocht vind je hieronder enkele plekken die bij veel mensen in de smaak vallen.

Voeg je woning toe aan onze Reli-selectie

  • je hebt een vakantiewoning
  • vrij gedurende de piekperiode
  • proper onderhouden
  • graag een extra zakcentje
  • uitgerust als tweede woning

Maak gebruik van onze diensten

  • jaarlijks contract
  • promo & administratie
  • ondersteuning & advies
Ontdek de voordelen van Reli, maak een afspraak