Tips voor een uitstap in de Ardèche

Het meest gekende departement van de Rhône-Alpes in ongetwijfeld de Ardèche. Temidden van het natuurschoon beleef je de vakantie van je leven! De Ardèche kent geen grote steden, maar er zijn wel heel wat leuke, kleinere stadjes en dorpjes te bezichtigen.

In dit artikel delen we enkele persoonlijke Reli favorieten voor een uitstapje in de Ardèche.


  • Deel dit artikel via
Ontdek onze vakantiehuizen in de Ardèche

Herbronnen in Vals-les-Bains

Vals-les-Bains is bij het grote publiek gekend om zijn gezond bronwater. Overal in de streek wordt er dan ook ‘Vals’ gedronken.

De kleine stad ademt de rijkdom van zijn verleden uit. De thermen en het Olympisch zwembad zijn een erfenis van de afgelopen twee eeuwen, waarin Vals-les-bains een gekend kuuroord was.

Hou je van baden en herbronnen, dan ben je in het pittoreske Vals dus zeker aan het juiste adres!


Lama's knuffelen

Ben je een dierenliefhebber? Dan is ‘Ardèche Lamas’ in Saint-Remeze zeker en vast iets voor jou! De dieren lopen vrij rond op het domein en laten zich met plezier aaien.

De eigenaar verzorgt de lama’s met veel liefde en geeft je graag een woordje uitleg in het Frans of Engels.

Kortom: een hele belevenis voor groot en klein! En wie wil er nu niet op de foto met zo’n schattige lama?


De stoomtrein op!

Een unieke manier om de natuurpracht van de Ardèche te ontdekken? Boek een ritje met een oude stoomtrein op de spoorweg van Vivarais. De stoomtrein vertrekt in Tournon St Jean. Van hieruit heb je de keuze tussen een volledige daguitstap (“Mastrou”) of een kort ritje van anderhalf uur (“Train des Gorges”).

De stoomtrein heeft ook een grote bagagewagon, dus fietsen en buggy’s kunnen zonder problemen mee. Kies je voor de daguitstap, dan vertrek je rond 10u en ben je om 17u terug. Er is een lange middagpauze voorzien in Lamastre (van 12-15u).


Copyright: Pieter d'Hoop

Dineren in Likoké

Als het écht chique mag zijn, dan is restaurant Likoké van de bekende chef Piet Huysentruyt een aanrader. Het restaurant, gelegen in Les Vans, heeft 1 ster en biedt een eigenzinnige keuken, diepgeworteld in de Zuid-Franse aarde met veel respect voor het terroir.

De verbondenheid met de streek komt tot uiting op het bord en ook in het interieur, met natuursteen uit de Ardèche en aangespoeld hout uit de Camargue.

Het restaurant is enkel ‘s avonds open. Wie graag een plaatsje wil, kan best ruim op voorhand reserveren.