Motorrijden in de Ardèche

Frankrijk, met zijn uitgestrekte landschappen en gevarieerd wegennet is een paradijs voor motorrijders. Het is niet moeilijk om een aantrekkelijke regio te vinden waar je een paar dagen kunt rondtrekken. De Ardèche bijvoorbeeld is een prachtige groene streek die zeer motorvriendelijk is.

Reis je met een groep motards, dan is een vakantiehuis de ideale accommodatie. Je hoeft geen rekening te houden met andere gasten en iedereen kan zijn motor veilig op het afgesloten terrein parkeren.

Overdag trek je eropuit met de motor en ’s avonds geniet je aan het vakantiehuis van een frisse duik in het zwembad, een aperitiefje in de avondzon en een lekkere barbecue.


  • Deel dit artikel via

Waarom motorrijden in de Ardèche?


Het is aangenaam rijden in de Ardèche: de wegen zijn goed onderhouden en het landschap is heel divers. Op de hoofdwegen is er veel verkeer, maar zodra je die verlaat is het een heel rustige en groene streek.

De Ardèche is vernoemd naar de brede rivier die er dwars door stroomt. De Gorges de l’Ardèche, in het zuiden van de regio, is een diepe kloof langs de rivier, die jaarlijks veel bezoekers trekt. Bovendien strekken de Alpen zich over een groot deel van deze regio uit. Aan adembenemende landschappen geen gebrek hier!

Tip: wil je de hele rit naar het Zuiden niet in één keer doen? Het kan ook handig zijn om halverwege (in de buurt van Dijon) een hotel met bewaakte parkeerplaatsen te zoeken.Off-road rijden in de Ardèche


Ook off-road motards komen aan hun trekken in de Ardèche. De riviertjes, bossen en heuvels in het zuiden van de regio zijn een echte uitdaging voor liefhebbers van het zwaardere werk. Er zijn organisaties die begeleide tours organiseren, zoals Endurofun Tours.

Vanuit Brussel naar het zuiden van de Ardèche is het ongeveer 900 km rijden. Zie je het niet zitten om je eigen motor mee te nemen op de aanhangwagen? Het is ook mogelijk om er ter plaatse eentje te huren. 


Vakantiehuizen voor motorrijders

Le Chapelot (10 personen)


Le Chapelot ligt ontzettend rustig, midden in de natuur en heeft alles in huis om jou een zeer ontspannende vakantie te bieden! Deze prachtige, karaktervolle mas in natuursteen werd in 2012 volledig gerenoveerd, waardoor alle comfort en luxe aanwezig is (elk van de 5 slaapkamers heeft een eigen badkamer). 

Je kan er genieten van de oase van rust en stilte en een geweldig uitzicht op de beboste heuvels. Er is ook een petanquebaan en een pooltafel aanwezig.


Domaine du Barsac (14 personen)


Domaine du Barsac is een gerestaureerde 17e eeuwse herenwoning met stijlvolle inrichting, mooi privé-zwembad en een grote overdekte buitenkeuken. De woning is rustige gelegen in een karaktervol dorpje. Iedere woensdag kan je de sfeer opsnuiven op de lokale markt van Joyeuse. 


L’Infini (8 volwassenen)


L'Infini is zeer rustig gelegen in een gehucht met een prachtig uitzicht over de streek. Het is een nieuwbouwwoning met aanpalende studio die zeer gezellig werd ingericht. Relax in het verwarmde overloopzwembad en laat je verrassen door al het moois dat de natuur te bieden heeft.