Kajakken of kanovaren in Zuid-Frankrijk

Eén van de favoriete activiteiten voor vriendengroepen of families (met kinderen) die naar Zuid-Frankrijk reizen, is ongetwijfeld kajakken of kanovaren. Zeker bij het warme zomerweer, is dit een verfrissende sportieve uitstap. De prachtige landschappen krijg je er gratis bij!

Huur je een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk, check dan zeker eens de mogelijkheden om het water op te gaan.


  • Deel dit artikel via
Ontdek onze kindvriendelijke vakantiehuizen!

Kajak of kano?


Wat is nu het verschil tussen de twee? Het zit zo: de peddel van een kano heeft een enkel blad en de peddel van een kajak heeft een dubbel blad. Kano’s zijn daarnaast ook groter en zwaarder en hebben een open bovenkant. De meeste kajaks hebben een gesloten kuip, met enkel een zitopening.

Kajaks zijn daardoor beter geschikt voor sportieve riviertochten met stroomversnellingen. Een rustige tocht op een meer of rivier kan perfect met een kano.


Lac St. Croix.


De indrukwekkende Gorges du Verdon monden uit in het meer van Sainte-Croix. Dit is een fantastisch decor om te kanoën of kajakken.

Wist je dat dit stuwmeer ooit werd aangelegd om energie op te wekken? Het dorpje dat oorspronkelijk op de plek van het meer lag, werd volledig afgebroken en een paar honderd meter verderop opnieuw opgebouwd.

Een goede plek om met kinderen een kano of kajak te huren is bij het plaatsje Moustiers Sainte-Marie, daar waar de Verdon uitkomt in het meer. De stroming is hier minder sterk en de kids kunnen ook heerlijk zwemmen in het meer of de rivier


Vaucluse: kanovaren op de Sorgue


Met Canoë Evasion daal je de Sorgue af tussen Fontaine de Vaucluse en l’Isle-sur-la-Sorgue. Na een korte briefing begin je aan een tocht van ongeveer 2 uur. Je ontdekt de mooiste plekjes langs de Sorgue.

Halverwege is een pauze voorzien waarbij er even tijd is om in de rivier te zwemmen. Aan het eindpunt pikt een busje je op om je terug naar het startpunt te brengen.
 


Ardèche: Gorges de l’Ardèche


De Gorges de l’Ardèche is een 30 kilometer lange canyon die loopt van Vallon-Pont-d’Arc tot Saint-Martin-d’Ardèche.

De rivier heeft er meer dan honderd miljoen jaar over gedaan om deze diepe canyon te graven. Het resultaat is verbazingwekkend: een gigantische rij kalkrotsen, waarvan enkele 300 meter hoog zijn. De canyon bezichtigen per kayak is een hele ervaring!

De bekendste boog is de Pont d’Arc aan het begin van de canyon. Het is een natuurlijke boog van 60 meter breed en 54 meter hoog. Het is ook een ideale uitvalsbasis voor mooie wandel- en fietsroutes.