Trappend door de wijngaarden: fietsen in de Provence

Zuid-Frankrijk staat niet alleen bekend om zijn wijn, maar ook om zijn prachtige landschappen. Een geweldige manier om beide te ervaren is door te fietsen langs de wijngaarden. Er zijn tal van fietsroutes die je door de glooiende heuvels en schilderachtige dorpjes van de wijnstreken leiden, zoals de beroemde Côtes du Rhône of de wijngaarden van de Bordeaux-regio. We nemen je mee op een virtuele fietstocht door de Provence en laten we je kennismaken met enkele van de meest betoverende plekken voor fietsliefhebbers.

Check ook ons artikel ‘Ontdek de Magie van Wandelen in de Franse Pyreneeën’


  • Deel dit artikel via
Ontdek onze vakantiehuizen in de Provence

De wijnroute van de Côtes du Rhône


Een geweldig voorbeeld van een fietsvriendelijke wijnroute in de Provence is de wijnroute van de Côtes du Rhône, in het noorden van de regio. Deze route voert je langs de oevers van de rivier de Rhône en door wijngaarden die beroemd zijn om hun rode en witte wijnen.

Fiets door de glooiende heuvels bedekt met wijnstokken en stop onderweg bij beroemde wijnhuizen, zoals die van Châteauneuf-du-Pape. Proeven toegestaan 😉


De Luberon met de Fiets
 

Langs de Luberon wijnroute kom je charmante middeleeuwse stadjes en dorpen tegen, zoals Gordes, Roussillon, Bonnieux en Ménerbes. Veel wijnhuizen langs de route verwelkomen bezoekers voor proeverijen en rondleidingen.

De Luberon-regio biedt fietsroutes voor zowel beginnende als ervaren fietsers. De meeste routes zijn goed gemarkeerd en bieden prachtige vergezichten.


De Bandol wijnroute


Deze wijnroute strekt zich uit rond de stad Bandol, ongeveer 50 kilometer ten oosten van Marseille. Bandol staat bekend om zijn rijke en krachtige rode wijnen. Het mediterrane klimaat zorgt voor warme en zonnige zomers, wat ideaal is voor de rijping van de druiven.

Tijdens je fietstocht kun je charmante dorpjes en stadjes verkennen, zoals Bandol zelf, Sanary-sur-Mer en La Cadière-d'Azur. Las hier zeker een pauze in om te genieten van de lokale gerechten en cultuur.


Fietsen door de wijngaarden van de Provence verbindt je met de rijke geschiedenis en de heerlijke smaken van de regio. Of je nu kiest voor een ontspannen tocht door de wijnroutes of de uitdaging aangaat van de Mont Ventoux, de Provence biedt een onvergetelijke fietservaring in het hart van de Franse wijncultuur.