Domaine Quartier, logeren op een gezellig domein in de Ardèche

Domaine Quartier is een kleinschalig domein van Vlaamse eigenaars, gelegen in een heel rustige omgeving in de Ardèche. Eigenaars Kurt en Lieve wonen in het hoofdgebouw, een honderden jaren oude zijderupskwekerij of ‘magnanerie’ die ze volledig renoveerden. De Cévennen waren vanaf de 13de eeuw een belangrijke streek voor zijdeteelt.

Verspreid op het domein staan verschillende moerbeibomen, door Kurt en Lieve aangeplant als link met de geschiedenis. De zijderupsen voedden zich namelijk met de bladeren van de moerbeiboom of ‘mûrier’. De bomen zorgen nu voor natuurlijke schaduwplekjes.


  • Deel dit artikel via
Bekijk ook L'Infini, een vakantiehuis van dezelfde eigenaar

Iets hoger gelegen op het terrein kun je logeren in gîtes voor 4 à 5 personen. De vakantiehuisjes hebben een gelijkaardige indeling, maar zijn anders georiënteerd, rekening houdend met de zon, het zicht en de privacy. 

Elke gîte werd genoemd naar een coryfee uit de Franse muziek: BécaudGainsbourgGall en Piaf.


Dé troeven van dit domein? Het groot gemeenschappelijk zwembad met zonneterras en buitendouche, de poolbar met honesty bar en de chill zone met hangmatten. De eigenaars zorgen ervoor dat het zwembad altijd picobello is en dat er genoeg drankjes koel staan in de bar.


Ben je op zoek naar een gezellig en betaalbaar vakantiedomein met Vlaamse eigenaars die zorgen voor een warme ontvangst? Bekijk dan zeker even de beschikbaarheid van de 4 gîtes! Ook ideaal voor gezinnen die graag ‘samen, maar apart’ op reis willen aan.

Logeer je liever volledig privé in de Ardèche? Bekijk dan vakantiehuis L’Infini van dezelfde eigenaar.