Ontdek de mooiste en gezelligste marktjes in de Vaucluse

Niets is ontspannender op vakantie dan een kopje koffie drinken op het pleintje om daarna heerlijk rond te kuieren langs kramen vol met lokale producten. Van lekkere kazen tot verse groenten, je vind er alles om nadien mee aan de slag te gaan in je vakantiehuis. Dit zijn volgens ons de leukste lokale markten van de Vaucluse.


  • Deel dit artikel via
ontdek onze vakantiehuizen in de Vaucluse

de markt van Bédoin

 

In Bédoin, aan de voet van de bekende Mont Ventoux is er elke maandag markt in het centrum van het dorp. Tussen 8u en 13u kuier je hier tussen de kraampjes van de Provençaalse markt.

Proef van de lokale kazen, olijven en worst. En vergeet geen portie te kopen voor bij het aperitiefje in je vakantiehuis!


Vaison-la-Romaine

 

De markt van Vaison-la-Romaine is één van de grootste van de regio. Geef je ogen de kost tussen de kramen met verse groenten en fruit en artisanale producten met lavendel en olijfolie. Je kunt er elke dinsdagochtend al terecht vanaf 7u30. In de zomer staan er wel honderden kraampjes. Hier kun je gemakkelijk een paar uur vertoeven!

Het ontstaan van de markt gaat terug tot de 15 de eeuw, toen de paus toestemming gaf om markt te houden in het centrum van het dorp.


L'Isle-sur-la-Sorgue

 

Dit is één van de oudste markten van de Provence. Op donderdag en zondag kuier je hier tussen de kraampjes. Proef er van de verse streekproducten en geef je ogen de kost aan de kleurrijke handge- maakte potten en vazen.

Tussen mei en september pik je ook op maandag- avond een marktje mee in l’Isle-sur- la-Sorgue. De ‘maché des producteurs’ presenteert jou het beste van wat de lokale handelaars te bieden hebben. Geniet! Verder vind je ook vele antiquairs terug in dit romantisch stadje.


Marché d'Apt

 

De markt in Apt op zaterdagochtend spreidt zich uit over het hele dorp. Op elke pleintje en in elke straat valt wel iets te zien! Met de heerlijke geur van lavendel en tijm in de neus kuier je langs de kramen met allerhande Provençaalse koopwaar. Dit is de meest kleurrijke markt van de Luberon en dat al meer dan 500 jaar!