De mooiste en gezelligste markten in de Hérault

Als je naar het zuiden van Frankrijk reist, moet je zeker eens naar de markt gaan. De bruisende gezelligheid, de overvolle terrasjes en de mooi uitgestalde lekkernijen: je beleeft meteen een instant vakantiegevoel! Sla een voorraadje lokale topproducten in en laat het smaken in je vakantiehuis!

Ontdek hieronder de leukste lokale markten van de Hérault.

Tip: vertrek vroeg genoeg, want een parkeerplaats vinden is niet altijd evident.


  • Deel dit artikel via
Ontdek onze vakantiehuizen in de Hérault

de markten van Béziers


In Béziers vind je tal van markten, op elke dag van de week. In de overdekte markthallen (alle voormiddagen open, behalve op maandag) koop je de beste streekproducten. 

Op vrijdag zijn er verschillende markten in de stad, waaronder een bloemenmarkt op de Allées Paul-Riquet.

Voor de lekkerste groeten en fruit kun je op woensdag naar de boerenmarkt (Place Jean Jaurès) en op zaterdag naar de bio-markt (Place de la Madeleine). 


Marché du Lez in Montpellier


In deze bruisende stad kun je elke dag naar de markt en op dinsdag is er de hele dag bloemenmarkt!

Een bijzondere markt is de Marché du Lez. Een eclectische plek vol brocantezaakjes, boetieks en restaurants in de wijk Port-Marianne. Enkele jaren geleden werd het oude industriegebied er omgetoverd tot een gezellige plek die je niet mag missen. Er zijn ook foodhallen waar je allerlei lekkers kunt proeven.


de markt van Sètes


Sètes is een bruisende havenplaats in de Hérault, waar je iedere ochtend naar de overdekte markt kunt. Hier moet je zijn voor verse vis en schaal-en schelpdieren! De markthal is enkele jaren geleden helemaal vernieuwd. Op woensdag er in Sètes de grote markt in open lucht, maar ook alle andere dagen van de week zijn er kleine marktjes op verschillende plekken in het centrum.

WIl je je aan een lokale specialiteit wagen? Proef dan zeker een de tielle Sétoise, een hartige taart met een ragout van inktvis (of andere zeevruchten). Klinkt lekker, toch?