De mooiste en gezelligste markten in de Gard

Of je nu lokale producten wil proeven, een souvenir voor thuis wilt scoren of gewoon wat wilt rondslenteren en de sfeer opsnuiven: als je naar het zuiden van Frankrijk reist, moet je zeker eens naar de markt gaan. De bruisende gezelligheid, de overvolle terrasjes en de mooi uitgestalde lekkernijen: een instant vakantiegevoel gegarandeerd!

Er zijn zeer vele markten in de Gard, maar de zaterdagmarkt van Uzes moet je zeker eens gezien hebben. Dat is een streekmarkt die het hele centrum, de pleinen en de straten elke zaterdag in bezit neemt. Erg druk maar echt de moeite waard. Sla een voorraadje kwaliteitsproducten in en laat ze smaken in je vakantiehuis!

Ontdek hieronder de leukste lokale markten van de Gard. Tip: vertrek zeker op tijd, want een parkeerplaats vinden is niet altijd evident.


  • Deel dit artikel via
ontdek onze vakantiehuizen in de Gard

de markten van Uzès


Uzès is een gezellig middeleeuws stadje in de Gard. Je vindt er winkeltjes met antiek en leuke interieurspullen en er zijn ook heel wat kunstgalerijen. Op woensdagochtend en zaterdagochtend bruist de stad nog meer dan anders door de wekelijkse markt die alle straten en pleinen vult.

Rondom het centrale plein, La Place aux Herbes, liggen veel cafeetjes en restaurants, dus blijf gerust nog wat langer hangen voor een koffie, wijntje of lunch! 


de markten van Anduze


Voor de klassieke marché du terroir trek je op donderdagvoormiddag naar Anduze. Het is een kleurrijke en levendige markt met een groot aanbod. Zoek je nog een namiddagactiviteit in de buurt? Ga dan zeker eens wandelen in de bamboetuin van Prafrance. Ook leuk met de kleinsten! 

In de zomermaanden is er op dinsdag ook een avondmarkt in Anduze. Een aanrader op warme dagen, waarbij je overdag liever aan het zwembad ligt. Op zondag is er een vlooienmarkt: ideaal voor wie een uniek stukje antiek wil scoren voor thuis!


de markten van Alès


Alès kent verschillende markten. De grootste is op maandagochtend, wanneer er in het hele centrum de meest uiteenlopende spullen te verkrijgen zijn, van kledij tot keukengerei en uiteraard ook de typische lokale specialiteiten. In juli en augustus is er op woensdag ook een gezellige avondmarkt, die zich uitstrekt langs de Boulevard Louis Blanc en op het Stadhuisplein.

Of ga eens winkelen in de overdekte markthal van Alès, de Halles de l'Abbaye, waar je van maandag tot zaterdag verse groenten, fruit, vlees, vis, brood en bereide gerechten kunt scoren.