De mooiste en gezelligste markten in de Dordogne

Niets is ontspannender op vakantie dan een kopje koffie drinken op het pleintje om daarna heerlijk rond te kuieren op de marché terroir vol met lokale producten.

Afhankelijk van het seizoen stallen de marktkraampjes in de Dordogne aardbeien, walnoten, boleten en zwarte truffels uit de Périgord uit, naast producten op basis van eend of gans, zoals foie gras. Om natuurlijk de lekkere wijntjes uit de Dordogne niet te vergeten! Sla een voorraadje van deze kwaliteitsproducten in en laat ze smaken in je vakantiehuis!

Dit zijn volgens ons de leukste lokale markten van de Dordogne.


  • Deel dit artikel via
ontdek onze vakantiehuizen in de Dordogne

de markt van Périgueux

 

De markt van Périgueux vindt plaats in de schaduw van de 19e-eeuwse kathedraal en spreidt zich uit over de kleine pleintjes eromheen. Hier doe je je boodschappen op woensdag en zaterdag. Het is een kleurrijke en levendige markt met een groot aanbod en heel correcte prijzen.

Er liggen veel gezellige cafés rondom het plein, dus blijf gerust wat langer hangen voor een koffie of wijntje! 


de markt van Sarlat

 

Het prachtige Sarlat heeft zowel op woensdag als op zaterdag een beroemde marché du terroir. Op de Place de la Liberté en in de vele zijstraten proef je van de verse streekproducten en geef je ogen de kost aan de kleurrijke handgemaakte potten en vazen. Hier vind je vast het ideale souvenir om mee naar huis te nemen!

TIP: Wil je de drukte vermijden? Bezoek de markt dan op woensdag. Dan is het net iets rustiger dan in het weekend.


de markt van Brantôme

 

Ten noorden van Périgeux ligt Brantôme, een stadje temidden van de rivier de Dronne. De stad wordt ook wel eens het Venetië van de Périgord genoemd, omdat het stadscentrum door water omringd is. Hier kom je naar de markt op vrijdag

Met de heerlijke geur van verse kruiden en lavendel in de neus kuier je langs de kramen met allerhande kleurrijke koopwaar.

 

 


de markt van Saint-Cyprien

 

De ideale activiteit op zondagochtend? Breng een bezoekje aan de gezellige markt van Saint-Cyprien! Geef er je ogen de kost aan de verse groenten en fruit en heerlijke streekproducten (foie gras, notentaart, truffel, perziken).