Avignon et son Pont

Dit blogartikel werd geschreven door Hanne Luyten, die voor de tweede zomer op rij met haar gezin op Relivakantie ging. Hanne is auteur van boeken (zowel voor kinderen als voor volwassenen) en heeft op Instagram een toffe community opgebouwd. Je vindt haar onder @hanneluyten!

In dit artikel neemt Hanne je mee naar Avignon!


  • Deel dit artikel via
Ontdek Mazet des Planes, het vakantiehuis waar Hanne met haar gezin verbleef

De beroemde (halve) brug


Starten deden we meteen bij de grootste verrassing: de Pont Saint-Bénézet, oftewel de beroemde Pont d’Avignon. Waarom dat verrassend was? Wel, dat bleek maar een halve brug te zijn! Ergens moet ik een geschiedenisles gemist hebben, want dat wist ik dus niet. Woeps!

Wij huurden audiogidsen (in het Nederlands) en trokken de restanten van die Pont d’Avignon op. Wat een bijzondere ervaring! Je stapt tot halfweg over de Rhône en dankzij de informatie in de gids, krijg je meteen een goed beeld van hoe de belangrijk de brug in de 12e eeuw was. Zelfs de kinderen luisterden eigenlijk heel geboeid naar alle uitleg.


Pausenpaleis


Een korte wandeling door charmante kleine straatjes bracht ons tot midden in het centrum van Avignon, bij het Pausenpaleis. Dit gigantische bouwwerk uit de Middeleeuwen staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco, en terecht! We gingen niet binnen, maar de buitenkant was geweldig imposant, zo midden in het oude stadscentrum.

Het plein voor het Palais des Papes is autovrij, en kinderen kunnen er op de trappen rennen en spelen, erg fijne plek!


Nog 2 kleine tips
 

  1. Het toeristische treintje door de stad is... erg toeristisch. Maar je krijgt gigantisch veel informatie, ziet veel plekken en het schetst een goed beeld van de stad, terwijl je kinderen vrolijk mee rijden. Aanrader!
  2. Ga lekker lunchen op de Place de l’Horloge. Geen culinaire hoogstandjes, maar een gezellige plek met een antieke carroussel voor de terrassen. Pro-tip: een aantal tickets kopen, een terras met zicht op de carroussel uitkiezen, en rustig een lekker wijntje bestellen. ;-)