vakantiehuis, Zuid-Frankrijk, geschiedenis

4 vakantiehuizen met een opmerkelijke geschiedenis

Wist je dat verschillende van onze vakantiehuizen in het verleden een speciale functie hadden? Ontdek hieronder twee voormalige kastelen, een papierfabriek en een zuiderupsenkwekerij. Voor wie eens wil logeren op een plek die geschiedenis ademt, zijn deze vier vakantiehuizen alvast een aanrader!


  • Deel dit artikel via
Op zoek naar een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk? Vraag ons persoonlijk advies!

La Papeterie

 

La Papeterie werd gebouwd tijdens de industriële revolutie in de 18de eeuw. De site bestond uit een molen en papierfabriek (vandaar de naam). Het snel stromende water van de rivier de Gardon wekte energie op waarmee men van stro en kalk inpakpapier maakte voor de slagers uit de regio. Er werden in Corbes zelfs 2 stationnetjes gebouwd om de arbeiders te vervoeren naar de snel groeiende site.

Klik hier voor een foto uit de oude doos!

In de buurt van La Papeterie kun je een grot bezoeken waar ten tijde van de godsdienstvervolgingen tot 1000 protestanten samenkwamen om in het geheim te bidden. De moeite waard om eens tot daar te wandelen als je in La Papeterie verblijft!

Meer info over dit vakantiehuis


Domaine Quartier
 

Domaine Quartier is een kleinschalig domein van Vlaamse eigenaars, gelegen in een heel rustige omgeving in de Ardèche. Eigenaars Kurt en Lieve wonen in het hoofdgebouw, een honderden jaren oude zijderupskwekerij of ‘magnanerie’ die ze volledig renoveerden. De Cévennen waren vanaf de 13de eeuw een belangrijke streek voor zijdeteelt

Verspreid op het domein staan verschillende moerbeibomen, door Kurt en Lieve aangeplant als link met de geschiedenis. De zijderupsen voedden zich namelijk met de bladeren van de moerbeiboom of ‘mûrier’. De bomen zorgen nu voor natuurlijke schaduwplekjes.

Meer info over dit vakantiehuis


Château Légier


Dit zeer charmante kasteeltje dateert van 1750. Het is prachtig gerenoveerd en kon in het verleden al heel wat bekendheden bekoren, waaronder de Britse Queen Elisabeth!

Je kan er genieten van de vele faciliteiten zoals het verwarmde zwembad, de jacuzzi, de mooie buitenkeuken en de poolhouse. Ontdek zeker ook de streek en bezoek Arles, waar het bruist van cultuur, terrasjes en sfeervolle boetiekjes.

Meer info over dit vakantiehuis


Bastide Royale
 

Bastide Royale bevindt zich vlakbij Vogüé, een charmant dorp aan de voet van een imposante rotswand en aan de rivier de Ardèche. Het is één van ‘De mooiste dorpen van Frankrijk’.

Het domein Bastide Royale voorzag het kasteel van de markiezen van Vogüé van voedsel en water.  De natuurlijke bron ontspringt op het domein en zorgt nog steeds voor fris drinkbaar water.

De huidige eigenaars hebben jarenlang gerenoveerd om het domein in zijn prachtige authentieke staat te herstellen. Je vindt er zes luxueuze appartementen. Het is een bijzondere plek, temidden de natuurlijke pracht van de Ardèche.

Meer info over dit vakantiehuis