Vakantie in de Ardèche met kids: onze tips!

Blogster en mama van 4 Lies verbleef deze zomer met haar gezin in onze vakantiewoning Le Chapelot, in de Ardèche. Op haar blog Liesellove geeft ze enkele tips voor wie - met of zonder kids - naar de Ardèche reist. Wij mogen ze hier delen. Laat je inspireren!

Wat te doen in de Ardèche?

Omdat dit geen kleine streek is, valt er natuurlijk van alles te beleven. Een papieren reisgids hadden we niet bij en goed databereik in de Ardèche is niet altijd evident. Ideaal voor een digitale detox, maar moeilijk om ter plaatse uitstapjes te gaan plannen. Gelukkig ontdekten we dankzij de tips van Reli toch allerlei moois. Je merkt, deze moeder van vier is niet altijd even voorbereid.


  • Deel dit artikel via

Lokale Marktjes

Frankrijk is sowieso gekend voor de nog vele traditionele marktjes. Meestal vind je dagelijks wel ergens eentje
in je buurt. Ga niet te laat en geniet vooral van alle prikkels die op deze marktjes op je af komen. Bovendien zijn er zoveel lekkere, lokale en ambachtelijke bereide producten te verkrijgen dat je niet anders kan dan hier je boodschappen doen.

Kajakken

Wij lieten deze keer de kajakken links liggen wegens groot gezin / teveel kleine kindjes. Maar we zagen overal kajaks opduiken. De gezichten van de kajak-vaarders spraken trouwens boekdelen. Als onze kleinsten net ietsje ouder zijn, kun je ons daar dan dus ook terugvinden.


Gorges de l’Ardèche

Gorges de l’Ardèche is een kloof langs de rivier de Ardèche. Je ziet er enorme rotsformaties en dit vanaf Vallon-Pont-d’Arc tot aan Saint- Martin-d’Ardèche. Het uitzicht langs deze route is overweldigend. Wat je absoluut niet mag missen is de Pont d’Arc. Het is een door de natuur gecreëerde boogbrug over de rivier.

Afhankelijk van waar je parkeert kan je makkelijk naar de strandjes nabij de boog. Kies je voor de verste parking dan zak je eerst af tot aan de rivier, waarna je een pittige oversteek moet maken richting de andere kant van de oever. Voordeel hiervan is wel dat het net dat ietsje rustiger is dan wanneer je voor de makkelijke strandjes kiest. Opgelet: er zit een sterke stroming op de rivier dus bezint eer ge begint.


Vulkaangeweld

Geen nood. Er staat geen vulkaan op uitbarsten. Wel kan je de restanten van een ooit actieve vulkaan gaan bezoeken en word je daarbij getrakteerd op een prachtige waterval. De weg met de wagen ernaartoe is er eentje van veel stijgen en draaien en keren maar de wandeling zelf is geweldig.

De waterval te zien krijgen is voor jong en
oud fantastisch. Vergeet niet een trui mee te nemen want de waterval ligt hoog in de bergen waardoor het net dat ietsje kouder kan zijn.Cascades du Ray-Pic is de officiële naam voor dit oude vulkaangebied!


Het Bos Van Païolive

Het bos van Païolive ligt in de Cévennen ardéchoise en strekt zich uit over 16 km2. Het wordt ook wel het feeënbos genoemd omdat de versteende rotsen soms bijzondere formaties aannemen. Spot jij de beer, leeuw of vogel in zijn nest? Je kan er verschillende wandelingen maken. Wij kozen voor eentje van een 5-tal kilometer en vergaten natuurlijk onze wandelschoenen. Typisch ons. Laat ons zeggen dat het beter is geschikt schoeisel te dragen. De kindjes stapten met plezier mee. Ze kregen de opdracht de bewegwijzering te zoeken en ondertussen genoten ze zelf mee van de rotsformaties.


Over Lies

Not all who wander are lost! En al zeker niet als je dit met je gezin doet. Op haar blog Liesellove.be neem Lieselot De Smet je mee in de zotte, soms grappige, maar vooral echte verhalen van een moeder van vier. Een moeder met 1001 interesses maar vooral eentje die de wereld wil verkennen.

In maart 2019 verscheen Lieselots eerste boek “Ik ga op reis en ik neem mee... de kinderen!”. Daarin deelt ze tips & tricks voor een geslaagde familievakantie.

Lieselot logeerde deze zomer in vakantiehuis Le Chapelot, een prachtige gerenoveerde mas met uitzicht op de beboste heuvels.