Pont du Gard, werelderfgoed in de Gard

Dit blogartikel werd geschreven door Hanne Luyten, die voor de tweede zomer op rij met haar gezin op Relivakantie ging. Hanne is auteur van boeken (zowel voor kinderen als voor volwassenen) en heeft op Instagram een toffe community opgebouwd. Je vindt haar onder @hanneluyten!

In dit artikel neemt Hanne je mee naar de Pont du Gard.


  • Deel dit artikel via
Ontdek Mazet des Planes, het vakantiehuis waar Hanne met haar gezin verbleef

Een grandioos bouwwerk


Tussen de steden Nimes en Uzès vind je dit waanzinnige aqua- en later viaduct van meer dan 2000 jaar oud. Wij parkeerden aan de Rive Gauche en betaalden 9 euro voor die parking. Daarna kan je via het mooie bezoekerscentrum vrij naar de brug wandelen, je betaalt geen inkom (enkel die parking).

Eerlijk? Mijn favoriete bezienswaardigheid van deze reis! Hoeveel foto’s je op voorhand ook ziet, of hoeveel informatie je ook opzoekt, de grandeur van dit gigantische bouwwerk dringt pas echt door als je er bovenop (of er onder!) staat.


Werelderfgoed


We wandelden (traag met veel stoppen en kijken!) naar de andere oever, waar je via keienstrandjes in het water kan, als je dat wil. Goed voor uren stenen-zoek-pret of dammetjes-bouwen-plezier. De Pont du Gard staat ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst, en dat is absoluut terecht. Het was er dus zeker en vast toeristisch, maar niet storend druk.

Wij bleven er ongeveer anderhalf uur, en keerden through the giftshop met een kitscherige magneet weer naar huis.


Back to the pool


Nog twee tips & dan terug naar het zwembad ;-)

  1. Als je een begeleide tour met een gids boekt kan je ook IN de brug.
  2. Het museum aan het bezoekerscentrum schijnt ook echt de moeite te zijn. Dat doen we een volgend keertje!