Wat te doen in Nîmes, Frankrijk met kids

In juli gingen we met ons gezin een dagje city-trippen in Nîmes. We trotseerden de hitte voor een uitstap in het teken van cultuur, ontspanning en culinair genieten. Ontdek onze 5 hoogtepunten!


  • Deel dit artikel via
Ontdek hier ons volledige aanbod

1. Terug in de tijd
 

Het eerste wat we bij aankomst deden, was het goed bewaarde Romeinse amfitheater bezoeken. Het theater dateert van het einde van de 1eeeuw en kon maar liefst 24 000 toeschouwers ontvangen! We keken onze ogen uit in dit meesterlijke bouwwerk.

De stad organiseert er soms ook optredens en koersen met stieren uit de Camargue. Dat moet ongetwijfeld ook de moeite zijn om eens mee te maken.


2. Treintje door de stad
 

Aangezien we met twee kleuters op stap waren, besloten we om na het bezoek aan het amfitheater even uit te rusten tijdens een ritje door de stad. Een handige manier om op korte tijd veel te zien. We reden o.a. langs het Vierkante Huis (een Romeinse tempel), het Museum voor Hedendaagse Kunst en het park Jardins de la Fontaine. Onderweg gaf de gids uitleg bij alles wat we tegenkwamen. De kindjes genoten vooral van het treintje-rijden.


3. Pizza in een smal steegje
 

Rond het middaguur werd iedereen een beetje hangry (honger + angry) en zochten we snel een terrasje om te lunchen. In een van de smalle steegjes in het centrum van de stad vonden we een ideaal plekje: een Italiaans restaurant met veel schaduw om te zitten. Zeer welkom bij de temperaturen boven de 30°C! De kindjes kregen pasta met appelsap en wij gingen voor een pizza met burrata en een glaasje rode wijn.

Leven als god in Frankrijk!


4. Uitrusten in het park
 

Na de lunch werd de jongste spruit in de buggy gezet en wandelden we naar het mooie park Jardins de la Fontaine. De groene omgeving van het park was ideaal om even tot rust te komen. De kindjes konden ravotten op het gras en naar de eendjes kijken. En wij keken toe onder de schaduw van de bomen. We sloten ons bezoek aan het park af met de beklimming van de Tour de Magne. Alleen al voor het uitzicht op het park, was het de klim meer dan waard.


5. Pont du Gard
 

In de late namiddag begonnen we te verlangen naar onze vakantievilla en dan vooral naar een frisse duik in het zwembad. Op de terugweg van Nîmes namen we nog even de tijd voor een omweg langs de beroemde Pont du Gard, een Romeins aquaduct dat op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Nog vlug even een foto nemen en dan… welverdiend uitrusten aan het zwembad! 

Ik hoop dat jullie wat inspiratie hebben opgedaan voor een bezoekje aan het mooie Nîmes!

Zonnige groetjes,
Evelien van Reli

populaire bestemmingen

Om je te helpen bij je zoektocht vind je hieronder enkele plekken die bij veel mensen in de smaak vallen.